Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Administratorul public al comunei Vulcana Pandele, reţinut pentru şantaj şi abuz în serviciu

DÂMBOVIŢA: Administratorul public al comunei Vulcana Pandele, reţinut pentru şantaj şi abuz în serviciu 

Sursa foto: Facebook

Poliţiştii din cadrul IPJ Dâmboviţa şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, violarea vieţii private, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, inducere în eroare a organelor judiciare, purtare abuzivă şi complicitate la şantaj şi abuz în serviciu.

Persoanele în cauză au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 20 ianuarie 2016, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi constrâns mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii publice să încheie contracte de dezinsecţie, sub ameninţarea publicării unor articole calomnioase într-o publicaţie online sau cu sesizarea unor instituţii cu privire la posibile infracţiuni.

Totodată, bărbatul, în calitate de administrator public al Primăriei Vulcana Pandele, ar fi folosit o parte din angajaţii instituţiei la efectuare de deratizări sau de alte activităţi la unităţile de învăţământ din judeţ, în timpul programului de lucru, prejudiciind interesele primăriei.

De asemenea, în cursul anului 2015, bănuitul şi-ar fi exercitat în mod defectuos, cu rea credinţă şi în mod repetat, atribuţiile de serviciu, precum şi influenţa deţinută în virtutea funcţiei de administrator public, în ceea ce priveşte utilizarea sistemului public de supraveghere video de pe raza localităţii Vulcana Pandele.

Astfel, există suspiciunea că acesta ar fi utilizat personal înregistrările video sau le-ar fi pus la dispoziţia unor jurnaliste pentru a întocmi materiale de presă.

Totodată, în ziua de 10.11.2015, cel în cauză ar fi lovit şi ameninţat un bărbat şi i-ar fi provocat distrugeri la un autovehicul, ulterior sesizând poliţia că ar fi fost accidentat de acesta în timp ce se deplasa cu autoturismul.

În ziua de 19 ianuarie 2016, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii, dintre care două la instituţii publice şi cinci la locuinţele unor persoane fizice, în urma cărora au ridicate documente, înscrisuri, tehnică IT şi medii de stocare.

Au fost puse în executare 27 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei şi parchetului pentru audieri. În cauză, se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Administratorul public al comunei Vulcana Pandele, reţinut pentru şantaj şi abuz în serviciu

 1. Jos cartelul PSD de tip mexican

  Din ce scrie in articole nu reiese decat un fapt. Este un mare abuz asupra libertatilor individului. Si daca e Tutuianu implicat (unii spun ca e 100%) lucrurile sunt deja dramatice si astept o reactie a partidelor de opozitie si a societatii civile. Domnilor, nu mai suntem in anii 50 , anii ororilor omunistilor si psihopatilor.

   
 2. Ionela Petrescu

  Cred ca cel mai mare psihopat este chiar dl Simion.
  Adevarul este ca le-au trebuit trei ani dlor polițiști si procurori pana sa probeze ceea ce Știa tot județul.
  Urmărim cu interes ……ce se întâmpla.

   

Adaugă un Comentariu

*