Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Adrian Năstase le-a vorbit studenţilor târgovişteni despre dreptul internaţional şi suveranitatea statelor

DÂMBOVIŢA: Adrian Năstase le-a vorbit studenţilor târgovişteni despre dreptul internaţional şi suveranitatea statelor 

nastase UVT 3

Fostul ministru de externe şi premier al României, Adrian Năstase, s-a aflat astăzi la Târgovişte, unde a ţinut, în faţa studenţilor de la Drept din cadrul Universităţii Valahia, conferinţa „Drept internaţional sau suveranitate”, cu accente pe situaţia mondială actuală generată de războaiele din Orientul Mijlociu, implicarea marilor puteri în aceste conflicte, tensiunile existente între Rusia şi Statele Unite.

Rectorul Călin Oros a făcut o scurtă prezentare a profesorului Adrian Năstase, a legăturilor pe care fostul preşedinte al PSD le-a avut, de-a lungul timpului, cu Universitatea Valahia din Târgovişte. Călin Oros a mai dezvăluit celor prezenţi că Adrian Năstase a scris chiar şi o carte pentru studenţii târgovişteni – „Organizaţii Internaţionale”, lucrare care există în biblioteca Universităţii. Pentru o scurtă perioadă de timp a fost chiar şi cadru didactic asociat al Iinstituţiei de învăţământ superior din Târgovişte. În 13 iunie 2001, Adrian Năstase, în calitate de prim-ministru al României, a participat, alături de ministul Educaţiei din acea vreme – Ecaterina Andronescu, la inaugurarea Amfiteatrului Solar.

Conferinţa lui Adrian Năstase a fost urmărită cu atenţie de studenţi, profesori şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Au fost prezenţi la seminar prefectul judeţului Ioan Marinescu şi Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Întâlnirea cu fostul premier al României s-a încheiat cu un scurt moment muzical, pregătit de artista Felicia Filip şi studenţii săi.

nastase UVT 1 nastase UVT 2 nastase UVT 4 nastase UVT 5

Adaugă un Comentariu

*