Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ajutor financiar pentru copiii săraci! Asociaţia OvidiuRo îşi caută primării partenere

DÂMBOVIŢA: Ajutor financiar pentru copiii săraci! Asociaţia OvidiuRo îşi caută primării partenere 

Foto: Johannes Kruse

Consiliile Județene și Inspectoratele Școlare Județene din Brașov, Dâmbovița și Dolj, împreună cu Asociația OvidiuRo lansează concursul de selecție pentru comunități partenere în programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), care are ca obiectiv creșterea ratei de înscriere și prezență zilnică la grădiniță a copiilor de 3-5 ani din familii sărace.

Acest concurs de aplicații este organizat în cadrul proiectului „Fiecare Copil în Gradinită în judetele Brasov, Dâmbovita si Dolj”, cu finantare prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România si se adresează primarilor și directorilor de grădiniță din comunitățile rurale sau urbane mici (sub 150.000 de locuitori) din aceste județe.

Suma totală a finanțării este de 244.131 Euro. În anul școlar 2014-2015 vor fi sprijiniți 500 de copii din comunități noi din cele trei județe.

„Consider că orice proiect care vine în sprijinul persoanelor defavorizate este important, cu atât mai mult atunci când este vorba despre copii. Într–o societate modernă, educația este unul dintre principalele mijloace de dezvoltare sănătoasă. Programul Fiecare Copil în Grădiniță reprezintă o șansă reală pe care Asociația OvidiuRo o oferă familiilor din România care nu își permit să își susțină educațional copiii. Misiunea Asociației OvidiuRo este una lăudabilă și demnă de urmat”, a declarat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Elementele de baza ale proiectului sunt:

1. Corelarea strategiei locale cu cea națională în vederea generalizării învățământului preșcolar;
2. Identificarea și înscrierea la grădiniță a tuturor copiilor săraci de 3-5 ani din comunitate;
3. Măsuri socio-economice pentru facilitarea prezenței zilnice;
4. Formarea echipelor de proiect si educatia părintilor;
5. Constientizarea opiniei publice cu privire la importanța educatiei preșcolare pentru toti copiii.

„Copiii care au beneficiat de o educație timpurie se simt atrași de școală, manifestă atitudini pozitive față de învățare, obțin rezultate mai bune, sunt motivați și doresc să finalizeze întregul parcurs școlar, ceea ce duce la scăderea absenteismului, creșterea ratei de școlarizare și reducerea abandonului școlar”, a spus prof. Luminiţa Preda – inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

În anii trecuţi, astfel de proiecte au fost implementate cu succes la Gura Şuţii şi la Vizureşti, comuna Ciocăneşti.

Metodologia de concurs se regăsește pe site-ul Asociației OvidiuRo și poate fi accesată aici: http://www.ovid.ro/fcg/concurs-judetean/. Aplicațiile pot fi trimise până la data de 11 iulie 2014.

Foto: Doina Gheorghe

Foto: Doina Gheorghe

Adaugă un Comentariu

*