Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Aleşii liberali au mimat un pic de opoziţie în şedinţa de Consiliu Judeţean

DÂMBOVIŢA: Aleşii liberali au mimat un pic de opoziţie în şedinţa de Consiliu Judeţean 

CJ Dambovita

Şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa de marţi, 17 noiembrie 2015, nu a fost ieşită din şabloanele obişnuitului. Cu exepţia a două hotărâri care au fost amânate fiindcă preşedintelui Ţuţuianu nu prea i-a sunat bine modul de redactare al proiectelor, tot ce a fost înscris pe ordinea de zi a trecut, la foc automat, până la punctele 19 şi 20, când spiritele au vibrat un pic.

Fiind vorba de rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean şi repartizarea de fonduri comunelor, oraşelor şi municipiilor, liberalii, prin vocea consilierului Gabriel Grozavu, au mârâit, aşa de fason. În stilul care îi caracterizează, au cerut o pauză pentru consultări. Evident, pentru aşa-zisele discuţii au ieşit afară din sală, dar nu toţi. Când s-au întors, lămuriţi, Jean Popescu a spus că de data asta vor vota proiectul, mizând pe promisiunile preşedintelui Ţuţuianu că toată lumea va fi mulţumită. Doar Gabriel Grozavu şi-a menţinut poziţia şi a votat împotrivă. Un liberal, nu-i dăm numele, mai în glumă, mai în serios, a adăugat subtil, şugubăţ. „Venim la şedinţă cu ideile noastre şi plecăm cu ale lui Jean Popescu#.

La următorul proiect, cel cu repartizarea unor sume de bani bugetelor locale ale comunelor şi oraşelor, liberalii nu au mai votat pentru aprobare, nemulţumiţi că primarii lor nu au primit bani suficienţi, dar nu au putut prezenta o motivare pertinentă, calculată a deciziei de a nu vota. Gabriel Grozavu a constatat doar că localităţile conduse de edili PNL ar fi primit bani mai puţini, la limita minimă, cum s-a exprimat fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. A dat exemplu Răcariul, care a primit puţin comparativ cu celelalte oraşe. La fel şi Găeştiul. A avut şi o propunere. Să se ia de la localităţile care vor primi 200, 250 de mii de lei, adică cele mai mari alocări financiare, şi să se împartă, echitabil, la ceilalţi.

Preşedintele Ţuţuianu a precizat celor de faţă că au fost respectate toate criteriile legale şi că, dacă ar fi să ne luăm după câţi bani au solicitat primarii, „ne-ar fi trebuit vreo 950 de miliarde de lei vechi”. Proiectul oricum a trecut. Apoi, până la final, şedinţa a decurs liniştit, fără animozităţi, presărată din când în când cu glumiţele lui Mihai Trifan care şi-a îndreptat tirul împotriva lui Grozavu, cel mai vocal liberal de astăzi.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Aleşii liberali au mimat un pic de opoziţie în şedinţa de Consiliu Judeţean

  1. moshu49

    cînd vrei să te umpli de ridicol nimic nu-ţi stă în cale… :)

     

Adaugă un Comentariu

*