Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Alt fost comisar şef al Gărzii Financiare, trimis în judecată pentru luare de mită

DÂMBOVIŢA: Alt fost comisar şef al Gărzii Financiare, trimis în judecată pentru luare de mită 

Sursa foto: dambovitanews.ro

Fostul şef al Gărzii Financiare Dâmboviţa, Nicolae Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit DNA, în 2013, Sandu i-a pretins unui om de afaceri, martor în cauză, să-i plătească materiale de construcţii în valoare de 20.383 de lei, ca să nu dispună subordonaţilor săi să efectueze controale la societăţile acestuia, în condiţiile în care cunoştea că derulează o activitatea evazionistă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

În 2014, procurorii anticorupţie au trimis în judecată un alt fost comisar şef al Gărzii Financiare Dâmboviţa – Birtu Bogdan Sebastian, tot pentru luare de mită. În 2012, acesta a primit de la un denunţător un autoturism marca Volkswagen Tiguan, în valoare de 24.302,10 euro, pentru a nu mai dispune subalternilor efectuarea unor acţiuni de control la firmele omului de afaceri.

Adaugă un Comentariu

*