Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Alt sezon, aceleaşi probleme! Turiştii rămân înzăpeziţi pe drumul spre Padina-Peştera

DÂMBOVIŢA: Alt sezon, aceleaşi probleme! Turiştii rămân înzăpeziţi pe drumul spre Padina-Peştera 

jandarmi munte zapada

Iarna abia instalată în zona montană blochează, încet-încet, turismul în Bucegi. Drumurile spre Padina-Peştera au devenit deja inaccesibile iubitorilor de munte. Oficial, traseul pe la Dichiu (DJ 713) este închis circulaţiei rutiere, lucrările de modernizare nefiind definitivate, iar cel pe la Sanatoriul Moroeni (DJ 714) este deszăpezit cu… sincope.

Aşa se face că cei care se aventurează să urce ajung în final să apeleze la sprijinul jandarmilor, să-i scoată la liman. S-a întâmplat şi astăzi, 26 noiembrie 2015. Doi turişti din Bucureşti nu şi-au mai putut continua deplasarea spre Peştera din cauza stratului mare de zăpadă format pe drumul principal, în zona „Table”. Aceştia au fost sprijiniţi de jandarmi să-şi deblocheze maşina şi au ajuns în final la locul de cazare.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să ţină cont de următoarele:
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în zona montană;
– să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă;
– să folosească drumurile deschise circulației;
– când solicită sprijinul Jandarmeriei Montane să specifice datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot suna la 112 sau pot apela numerele de telefon 0749.034.639 / 0749.058.037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Adaugă un Comentariu

*