Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Altă abordare! Primăria Târgovişte, dispusă să concesioneze serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

DÂMBOVIŢA: Altă abordare! Primăria Târgovişte, dispusă să concesioneze serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân 

adapost caini sufletel

Câinii fără stăpân din municipiul Târgovişte ar putea fi îngrijiţi, de anul acesta, în… Wonderland, adăpostul privat construit de Asociaţia Sufleţel, în colaborare cu mai multe organizaţii neguvernamentale din Germania şi Anglia. Municipalitatea este dispusă să răspundă favorabil solicitării de a concesiona serviciul de gestionare a câinilor din oraş.

„Eu sunt de acord cu cererea venită din partea acestui ONG, cu condiţia ca în caietul de sarcini să se prevadă obligaţii foarte clare şi faptul că rezilierea intervine imediat ce se va constata că serviciul nu funcţionează. Nu văd care ar fi problema, dacă au şi adăpost, şi oameni”, a declarat viceprimarul Cristian Stan.

CITEŞTE ŞI: În adăpostul «Sufleţel» de la Târgovişte, câinii uită traumele prin care au trecut!

Administraţia locală este motivată în luarea acestei decizii de faptul că niciun câine pe care reprezentanţii Asociaţiei Sufleţel l-au adoptat din adăpostul public al Primăriei Târgovişte nu s-a mai întors pe străzile oraşului. Prin urmare, concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân către o organizaţie neguvernamentală serioasă pare a fi cea mai bună soluţie de a ţine sub control fenomenul fără a apela la barbarisme, aşa cum s-a întâmplat în trecut. Este o soluţie care a dat roade în toate oraşele în care a fost implementată!

cristi stan

„Vom participa şi noi, Primăria, în sensul că vom asigura fonduri, aşa cum spune legea, pentru întreţinerea câinilor capturaţi timp de 14 zile, după care se descurcă Asociaţia. La modul ăsta, ne dorim noi să colaborăm”, a mai spus Cristi Stan.

Potrivit vicepreşedintei Asociaţiei Sufleţel din Târgovişte – Cristina Păun, nu vor fi probleme, cu atât mai mult cu cât au depus solicitare să preia serviciul de gestionare a câinilor fără a avea pretenţii financiare la Primăria Târgovişte.

În 2014, Asociaţia a reuşit să mute din adăpostul public de la Aninoasa în cel privat 400 de câini, plus alţi 500 ridicaţi direct din stradă. În majoritate, aceştia au fost adoptaţi internaţional. La ora actuală, în adăpostul privat al Asociaţiei există 340 de câini.

adapost caini sufletel 5

4 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Altă abordare! Primăria Târgovişte, dispusă să concesioneze serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

 1. Her

  oh that’s the death camp in targoviste.

   
 2. ghinea

  Este o veste buna dar asta nu absolva primaria Targoviste de construirea unui nou adapost canin, intrucat cel vechi este foarte departe de oras si nu are conditiile si infrastructura aferenta.
  Problema cainilor fara stapan nu va putea fi rezolvata daca autoritatile centrale si locale nu vor aproba un proiect comun national, pe judete, care sa demareze concomitent, in acelasi timp.
  -sterilizarea cainilor cu proprietar in urban si mai ales rural.
  -sterilizarea tuturor cainilor comunitari din orase, incinte de institutii, comunitati rome, paduri, etc…
  Daca va exista o colaborare reala intre autoritati si societatea civila, rezultatele vor fi pozitive.

   
 3. rada

  Sa speram ca autoritatile locale nu vor pune piedici acestor inimosi.
  Pe noi iubitorii de animale, ne-au castigat!

   
 4. GEO malancu

  este necesara o conferinta cu toti iubitorri de animale pentyru a stabili cu ce putem si noi ajuta acest proiect cat si pe cristins care in acest moment se descurca singura aveti totete telefoanele si trebuie trecut la reaba.este un prim pas bun .sa fie cu succes.

   

Adaugă un Comentariu

*