Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Am poluat şi noi, dar mai sunt şi alţii, spune directorul Companiei de Apă după scandalul „bacteria de la Pucioasa”!

DÂMBOVIŢA: Am poluat şi noi, dar mai sunt şi alţii, spune directorul Companiei de Apă după scandalul „bacteria de la Pucioasa”! 

sandu oprea 1

Astăzi, la conferinţa de presă organizată la sediul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, Sandu Oprea, directorul interimar al societăţii, a spus că toată lumea luptă împotriva Companiei de Apă şi că el este un erou care încearcă să scoată la suprafaţă adevărul, să gestioneze o criză, folosindu-se de cunoştinţele şi experienţa de fost ofiţer de informaţii.

Sandu Oprea a prezentat din nou un istoric al fenomenului „bacteria de la Pucioasa”, încercând să scoată societatea din rahatul în care a intrat tocmai fiindcă s-a comunicat cu jumătăţi de măsură.

Directorul Companiei de Apă consideră că toată lumea, de la DSP, Gardă de Mediu, Apele Române etc., încearcă acum să acrediteze ideea că doar Compania poartă întreaga vină pentru infestarea apei din lacul de acumulare de la Pucioasa.

Şi fiindcă Adriean Budoiu, primarul oraşului Fieni, şi-a permis să acuze Compania de Apă de contaminarea cu dejecţii a Ialomiţei, ba chiar să ameninţe că va amenda societatea, Sandu Oprea s-a pus imediat în mişcare, desfăşurând o campanie de colectare de informaţii, şi, gata, dosarul menit să incrimineze autorităţile locale de la Fieni pentru nepăsare. De ce nu a făcut-o înainte de reacţia primarului Budoiu este altă problemă…

Oprea a recunoscut că şi societatea pe care o conduce are o vină, dar nu este singura care trebuie să plătească. Oricum, după părerea sa, această situaţie se poate repeta oricând. Aşa că este nevoie de o analiză serioasă, realizată de toţi factorii de decizie, pentru găsirea unor soluţii alternative de alimentare cu apă a oraşelor Pucioasa şi Moreni, fiind ştiut că şi municipiul de pe Cricov primeşte apă din sursă de suprafaţă, respectiv barajul Paltinul din judeţul Prahova.

Printr-o proiecţie de fotografii, grafice şi documente, Oprea a încercat să demonstreze ceea ce noi ştiam demult. Ignoranţa totală a mai multor entităţi statale faţă de situaţia gravă în care se află bazinul superior al râului Ialomiţa.

Dacă acum Compania de Apă a deversat dejecţii în râul Ialomiţa din cauza unor neglijenţe, sunt alţii care, de ani şi ani, aruncă mizeria în apele râului. A mai recunoscut Oprea că situaţia de la Pucioasa a apărut şi ca urmare a captării râului Ialomiţa pe tronsonul Moroieni-Pietroşiţa de către sistemul de microhidrocentrale construite în urmă cu câţiva ani.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Am poluat şi noi, dar mai sunt şi alţii, spune directorul Companiei de Apă după scandalul „bacteria de la Pucioasa”!

 1. Aspida

  Așa, și?
  Tariful apei –potabilă sau nu– crește, pe măsură ce calitatea apei scade, nu?
  Și… nici nu se găsește temei legal pentru modificarea în jos a tarifului…
  Măi, fost ofițer de informații, ia mai informați-vă… se poate orice, spre binele oamenilor, dacă se vrea!
  Pe bune, se cere un specialist veritabil pe problemă la conducerea Companiei de Apă, preferabil fără carnet de partid!

   
  • Aspida

   Dle ofițer de informații, luați exemplu de la Nițu!
   El, cel puțin, ocupa postul de șef … pe profesie, fiind procuror…
   Matale, în afară de informații… ???

    

Adaugă un Comentariu

*