Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIȚA: Amărâții au casele asigurate! Statul a cheltuit 1,5 miliarde de lei pentru polițele PAID

DÂMBOVIȚA: Amărâții au casele asigurate! Statul a cheltuit 1,5 miliarde de lei pentru polițele PAID 

casa amarati

Potrivit legislației în vigoare, polițele de asigurare obligatorie a locuințelor beneficiarilor de ajutor social care sunt proprietari trebuie să fie plătite de stat.

În Dâmbovița, Agenția Județeană pentru Prestații Sociale a plătit 2.190 de polițe PAID, aferente anului 2014. Valoarea acestora este de 157.325 de lei și a fost achitată încă din luna decembrie 2013, după cum ne-a informat Bogdan Iancu – șef Serviciu Beneficii de Asistență Socială din cadrul AJPIS.

În județul Argeș, beneficiarii de ajutor social ale căror case au fost grav avariate sau chiar distruse de inundațiile de săptămâna trecută nu vor primi despăgubiri întrucât statul nu a găsit resurse financiare să încheie asigurările obligatorii în numele lor. Prin urmare, în loc ca pagubele să fie acoperite de către firmele de asigurare, Guvernul este cel care trebuie să aloce bani pentru a-i scoate pe oameni din impas. Dacă ar fi respectat legea, statul român ieșea mult mai ieftin!

CITEȘTE ȘI: „Amărâții loviți de șuvoaie nu primesc despăgubiri fiindcă statul nu le-a asigurat casele!”

Adaugă un Comentariu

*