Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ambasadorul Lituaniei în România vine pe 5 mai la Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Ambasadorul Lituaniei în România vine pe 5 mai la Târgovişte 

Sursa foto: http://www.veidas.lt/

Excelența Sa Arvydas Pocius, ambasadorul Republicii Lituania în România, va efectua, joi – 5 mai 2016, o vizită în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia Universităţii Valahia din Târgovişte, care organizează seminarul internaţional “Renaşterea statului lituanian independent şi edificarea noii Europe Central-Răsăritene: civism naţional şi reacţii imperiale”.

Evenimentul este posibil datorită implicării Asociaţiei Române pentru Studii Baltice și Nordice şi Ambasadei Republicii Lituania în România şi va avea loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii, începând cu ora 12:00.

Anterior acestui moment, Excelența Sa Arvydas Pocius se va întâlni, la sediul administraţiei judeţene, cu preşedintele CJD – Adrian Ţuţuianu şi va participa la o conferinţă de presă.

Arvydas Pocius s-a născut pe 14 mai, 1957, în Klaipeda, Lituania. A absolvit Academia lituaniană de Educație Fizică în anul 1979 și a urmat cursurile Academiei de comandă Bundeswehr, Hamburg, Germania în perioada 1996-1997. De asemenea, el a urmat cursul de Studii strategice, US Army War College, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii în perioada 2003-2004 și absolvent al Institutului de Relații Internaționale de la Universitatea din Vilnius. Între 1979-1987 Arvydas Pocius a fost antrenor de lupte libere și judo și Antrenor șef de judo și de auto-apărare wrestling, Departamentul de Educație Fizică și Sport între 1987-1991. În 1991, a fost soldat-voluntar și apărător al Parlamentului Lituaniei, urmând ca între anii 1991-1994 să fie șef adjunct al Statului Major al Serviciului de Voluntariat al Apărării Naționale. Timp de 4 ani, până în 1998, a fost comandant al Serviciului de Voluntariat al Apărării Naționale și comandant al Apărării Naționale Serviciul Voluntariat până în 2002. Între 2002-2003 a fost comandant al regiunii militare – Est a Armatei lituaniene și apoi, timp de 3 ani, comandant al Forțelor Terestre lituaniene. Între 2007-2009, Arvydas Pocius a fost asistent adjunct al șefului Statului Major (DACOS) de educație și formare profesională comune subdiviziune la transformarea NATO HQ Comandamentul Aliat, și șef al Apărării Republicii Lituania, timp de 5 ani. Din 1 octombrie 2014, Arvydas Pocius este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în România.

Adaugă un Comentariu

*