Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ambasadorul Marcin Wilczek va sprijini Târgoviştea să atragă investitori din Polonia

DÂMBOVIŢA: Ambasadorul Marcin Wilczek va sprijini Târgoviştea să atragă investitori din Polonia 

ambasador polonia targoviste 3

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, a purtat astăzi discuţii cu primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor economice şi sociale între cele două state. Diplomatul a punctat că oraşul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa au toate şansele să se regăsească pe una dintre cele mai de sus trepte ale colaborării româno-polone.

De altfel, schimburile comerciale între România şi Polonia au crescut în 2015 cu 11 procente, ajungând să depăşească patru miliarde de euro. La sfârşitul anului trecut, în România erau înregistrate 862 de societăţi comerciale cu participare poloneză la capitalul social.

La rândul său, edilul Cristian Daniel Stan a precizat că administraţia publică va sprijini investiţiile străine, considerându-le motorul pentru o creştere economică durabilă. Din punctul de vedere al primarului municipiului Târgovişte, vizita ambasadorului Marcin Wilczek reprezintă un pas important în procesul de consolidare a investiţiilor poloneze în judeţul Dâmboviţa.

Excelenţa Sa Marcin Wilczek a fost apoi primit de prefectul Ioan Marinescu şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Dumitru, cu care a discutat cu precădere tot despre oportunităţile de dezvoltare a unor afaceri cu capital româno-polonez.

ambasador polonia targoviste 1 ambasador polonia targoviste 2 ambasador polonia targoviste 4 ambasador polonia targoviste 5

Adaugă un Comentariu

*