Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ambasadorul Poloniei, impresionat de campusul Universităţii Valahia din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Ambasadorul Poloniei, impresionat de campusul Universităţii Valahia din Târgovişte 

ambasador Polonia universitate 5

Prezent astăzi la Târgovişte, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, s-a întâlnit şi cu reprezentanţii mediului academic, gazdă fiind rectorul Universităţii Valahia – conf. univ. dr. Călin Oros.

Diplomatul s-a declarat impresionat de modernitatea clădirilor din Campusul UVT, de altfel singurul construit în ţara noastră, de la zero, după revoluţia din decembrie 1989. Totodată, şi-a exprimat convingerea că România şi Polonia vor coopera mult mai bine în domeniul educaţional şi a felicitat Universitatea Valahia din Târgovişte pentru că derulează deja un astfel de parteneriat.

ambasador Polonia universitate 4Rectorul Călin Oros i-a lansat ambasadorului Marcin Wilczek invitaţia de a reveni la Universitatea Valahia din Târgovişte, pentru o vizită de lungă durată, fiindcă UVT îşi doreşte să întărească colaborarea cu instituţiile de învăţământ din Polonia, atât pentru derularea Programelor Erasmus, cât şi în domeniul de cercetare. La finalul lunii aprilie 2016, Universitatea Valahia va inaugura un nou corp de clădiri, iar în 2017 încă unul, aflat de mai mulţi ani în stadiul de fundaţie.

Cu ocazia vizitei ambasadorului Marcin Wilczek, în Campusul Universităţii Valahia a fost vernisată expoziţia de fotografie „Zbor deasupra Poloniei”, care poartă semnătura artistului Kacper Kowalski, absolvent de arhitectură care s-a specializat în fotografie aerieană. În 2009 a câştigat premiul World Press Photo. Kacper Kowalski a imortalizat medii naturale extraordinare şi peisaje urbane inaccesibile în mod normal.

ambasador Polonia universitate 2 ambasador Polonia universitate 3 ambasador Polonia universitate 1

Adaugă un Comentariu

*