Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 350 de milioane de lei amendă şi dosar penal în cazul „Apă infestată”

DÂMBOVIŢA: 350 de milioane de lei amendă şi dosar penal în cazul „Apă infestată” 

apa aninoasa

Urmare incidentului de la Aninoasa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a sancţionat Compania de Apă cu amendă în sumă de 35.000 de lei (350 de milioane de lei vechi), pentru darea în consum public, ca apă pentru consum uman, a unei ape care nu corespunde condiţiilor de potabilitate prevăzute de lege.

„Sancţiunea este maxima avand in vedere gravitatea fenomenului prin impactul asupra starii de sanatate a populatiei. În plus, Compania de Apa Targoviste nu ne-a informat asupra masurilor tehnice in scopul protejarii sanatatii populatiei consumatoare, desi au fost atentionati in repetate randuri privind obligativitatea comunicarii neconformitatilor la parametri analizati in cadrul monitorizarii de control”, se precizează într-un comunicat al DSP Dâmboivţa.

In intervalul 22 – 25 martie, seara, s-au prezentat la Sectia Boli Infectioase, UPU si Pediatrie 56 de pacienti, din care 26 de copii si 30 de adulti. Au fost internati 5 copii si 6 adulti, restul bolnavilor primind tratament ambulator.

La rândul lor, poliţiştii au demarat şi ei cercetări în acest caz, deschizând un dosar penal.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: 350 de milioane de lei amendă şi dosar penal în cazul „Apă infestată”

  1. Vasile

    Demisia DORINA STOICA din consiliul de administratie, Staicu e doar o marioneta a ta si a lui tutuianu adrian

     

Adaugă un Comentariu

*