Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Amenzi pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă!

DÂMBOVIŢA: Amenzi pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă! 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Angajatorii din judeţul Dâmboviţa sunt departe de a se conforma dispoziţiilor legale! Aceasta este concluzia acţiunilor de control efectuate de inspectorii de muncă. Spre exemplu, în luna decembrie 2017, nouă firme au fost sanţionate cu avertismente şi amenzi în valoare de 405.000 lei, pentru munca nedeclarată și neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor anterioare.

Potrivit inspectorului şef al ITM Dâmboviţa – Marius Lixandru, munca nedeclarată a fost depistată la patru angajatori din domeniile ambalare produse din carne și construcții. 27 de persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 22 de persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) iar 9 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial.

„Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 57 de controale efectuate, 69 de neconformități constatate, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 45 de angajatori sancționați şi 5 amenzi contravenţionale, totalizând 17.000 de lei”, precizează Marius Lixandru.

Adaugă un Comentariu

*