Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: „Amintire cu haiduci”, un nou film realizat de „Clubul Victorioşilor”!

DÂMBOVIŢA: „Amintire cu haiduci”, un nou film realizat de „Clubul Victorioşilor”! 

victoriosi 2

Componenţii „Clubului victorioşilor” lucrează în această perioadă, cu mult entuziasm, la o nouă producţie video, un film inspirat din legendele despre vestitul haiduc dâmboviţean Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

„Pentru că anul acesta este «Anul European al Patrimoniului Cultural», am hotărât să ne îndreptăm atenția către legende, către nemaipomenita moștenire nescrisă a poporului român. Am scris un scenariu de ficțiune în care personaj central este haiducul Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

Acțiunea se petrece pe două planuri: unul al trecutului și altul al prezentului, în care un grup de copii găsește o comoară a haiducului. Filmările au fost efectuate la Runcu, pe locuri pe care a hălăduit haiducul, la Lucieni și la Mănăstirea Dealu. Pe coloana sonoră a filmului ne dorim să valorificăm muzica grupului dâmbovițean «Folk T».

Copiii și tinerii din „Clubul Victorioșilor” au învățat, cu această ocazie, o interesantă pagină de istorie și de legendă a acestor locuri. «Amintire cu haiduci» este prima dramă din «istoria» cinematografică a «Clubului Victorioșilor». Până acum am avut doar comedii”, ne-a precizat Victor Mihalache.

victoriosi 3Prima producţie video a „Victorioşilor” datează din vara anului 2012, când mai mulţi copii și tineri din Dâmbovița, Ialomița, Caraș-Severin și Voivodina (Serbia) s-au reunit, sub scenariul și în regia lui Victor Mihalache, să realizeze filmul-poveste „Creanga de aur”. Au urmat: „Vampirii ghinioniști”, „Proiectul Caragiale”, „Misiune de urgență”, „Aventuri în Regatul Poveștilor”, „Piticii Albei ca Zăpada” și „Tinerețe fără bătrânețe”. Adăugăm în palmares filmele „Comoara neștiută” (realizat la Torac, în Serbia, cu copii și actori de acolo), „Tabăra”, „Misterul Măștii Muzicale” și „Comedie cu… bucluc”, realizate în colaborare cu Asociația „Star” din Piatra Neamț și Centrul „Vestitorii Bucuriei”, din Bălțătești (Neamț).

Săptămâna trecută, componenţii „Clubului Victorioşilor” au lansat, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, cel mai nou număr al revistei „Scena Vieţii JUNIOR”, ediţie ce le este dedicată în întregime. De asemenea, au realizat cea de-a IX-a ediție a Mini-Festivalului „Grigore Vieru”, ocazie cu care au recitat și au cântat versurile sensibilului poet și, evident, au aflat informaţii interesante despre personalitatea complexă a acestuia.

victoriosi 1

Adaugă un Comentariu

*