Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ana-Maria Nicolae propune închiderea supermarketurilor o zi pe săptămână, piaţa o susţine

DÂMBOVIŢA: Ana-Maria Nicolae propune închiderea supermarketurilor o zi pe săptămână, piaţa o susţine 

ana-maria nicolae 11

Ana-Maria Nicolae, candidat independent pentru Primăria Târgovişte, vine în faţa alegătorilor cu o propunere ce lipseşte, cel puţin până acum, din ofertele electorale ale celor ce-şi doresc să ocupe fotoliul de prim-edil al municipiului. Tânăra profesoară crede că a venit momentul ca producătorii agricoli din judeţ să fie promovaţi, atât prin taxe mai mici în pieţele din oraş, cât şi prin adoptarea modelului occidental de a închide supermarketurile o zi pe săptămână, în week-end.

ana-maria nicolae 1

Astăzi, ajutată de mai multe voluntare inimoase, Ana-Maria Nicolae a luat „pulsul” pieţei, dorindu-şi să afle dacă propunerea sa va beneficia sau nu de susţinere, altfel riscă să rămână o simplă idee pe hârtie. Printre precupeţi, părerile sunt împărţite, însă balanţa s-a înclinat clar în favoarea iniţiativei, ceea ce a determinat-o pe Ana-Maria Nicolae să se gândească deja la etapa a doua a demersului: strângerea de semnături pentru închiderea supermarketurilor.

CITEŞTE ŞI: Candidat la Primăria Târgovişte cere închiderea supermarketurilor o zi pe săptămână

ana-maria nicolae 2Oamenii sunt nemulţumiţi în primul rând de faptul că autorităţile au dat aprobări ca supermarketurile să fie construite fix în centrul oraşului, împresurând pur şi simplu cea mai mare piaţă din municipiu – „1 Mai”. Conştienţi că este imposibil să fie relocate în zonele limitrofe ale oraşului, micii producători consideră că singura soluţie este închiderea în week-end sau măcar sâmbăta. În acest fel, ar primi şi ei o gură de oxigen. Au existat şi sceptici. Aceştia sunt convinşi că măsura nu va schimba absolut nimic, fiindcă târgoviştenii obişnuiţi să cumpere din supermarket vor aştepta pur şi simplu să treacă ziua respectivă şi tot nu vor veni în piaţă!

ana-maria nicolae 3

Ana-Maria Nicolae ne-a mărturisit că va duce mai departe acest demers numai şi numai dacă oamenii şi-l doresc. Aşa i se pare firesc, ca fiecare iniţiativă să beneficieze de susţinerea populaţiei, altfel nu-şi atinge scopul. Deocamdată, a primit încurajări. Concluzia o va trage însă peste trei săptămâni, după cum vor decurge discuţiile cu producătorii agricoli. Pur şi simplu, şi-a propus să stea de vorbă cu cât mai mulţi dintre cei care vând în pieţele din Târgovişte.

ana-maria nicolae 4 ana-maria nicolae 5 ana-maria nicolae 6 ana-maria nicolae 7 ana-maria nicolae 8 ana-maria nicolae 9 ana-maria nicolae 10

Adaugă un Comentariu

*