Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Anchetă DNA la Primăria Cândeşti? Terenurile au dispărut şi au reapărut în funcţie de interes?

DÂMBOVIŢA: Anchetă DNA la Primăria Cândeşti? Terenurile au dispărut şi au reapărut în funcţie de interes? 

primaria candesti

Preşedintele PSD Dâmboviţa şi al Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu a anunţat, într-o recentă conferinţă de presă, că va sesiza Curtea de Conturi cu privire la ilegalităţile săvârşite în cadrul mai multor unităţi administrative din judeţ. Au fost nominalizaţi ca vinovaţi foştii primari de la Cândeşti – Tiberiu Gheorman şi Răzvad – Petre Coman, dar şi edilii de la Gura Foii – Marian Iosif şi Butimanu – Marin Dragnea.

„Nu putem primi lecţii de la asemenea indivizi. Voi cere Curţii de Conturi a României să verifice anumite acte şi fapte juridice produse în perioada 2008 – 2012″, s-a exprimat Ţuţuianu.

Cine a săvârşit mai multe ilegalităţi la Cândeşti: aleşii PDL sau cei de la PSD?

În contrareplică, fostul primar al comunei Cândeşti, Tiberiu Gheorman (PDL), acuzat că a vândut islazul pe o sumă modică, i-a transmis liderului PSD, printr-o scrisoare deschisă, câteva sugestii cu privire la „actele şi faptele juridice” pe care inspectorii de la Curtea de Conturi ar trebui să le verifice în momentul în care vor ajunge în localitate.

gheorman - tutuianu

”Domnule Adrian Ţuţuianu,

Consider abuzivă și neprofesionistă încercarea dumneavoastră de a intimida și de a face presiuni asupra reprezentanților Camerei de Conturi Dâmbovița pentru a verifica ceea ce doriți dumneavoastră și rezultatul să fie cel pe care îl doriți. Totuși, această ieșire publică are și o latură bună: am observat că sunteți îngrijorat de banii publici și de patrimoniul comunei Cândești. Un lucru foarte bun și atunci vă rog să solicitați și verificarea următoarelor obiective:

1) Referitor la vânzarea terenurilor “izlaz comunal“ hotărârile de consiliu sunt vizate de legalitate de doamna Popa Georgeta – actual primar.

2) Domnule Țuțuianu, solicitați organelor abilitate să verifice documentele care au stat la baza punerilor în posesie a terenurilor primite de Comisia locală de fond funciar de la SCPP Voinești și PIFCO Pucioasa , aproximativ 100 ha livada. În Primăria Cândesti nu se mai află niciun document. Sper că împreună vom face lumină în acest caz ;

3) Modul cum a fost realizat obiectivul de investiții “ Alimentare cu apă în satul Cândești Vale “ care a fost un DEZASTRU din momentul în care a fost dat în folosință și mai mult, traseul conductei de alimentare a fost modificat pe proprietatea soției domnului Chiru Cristea Catalin. Pentru acest deranj CL Candesti a plătit la nivelul anului 2008 suma de 5 000 000 lei plus 430 000 lei cheltuieli de judecată. Din acel moment, familia Chiru și rudele acesteia beneficiază de apă gratuit și fără să fie contorizată. Un lucru foarte important: NU SE MAI GĂSEȘTE PROIECTUL. Nu suntem noi, cetățenii obligați să îi plătim apa și despăgubirile domnului Chiru Cristea Catalin. Să le plătească comisia de recepție care a acceptat toate “ măgăriile “ acestui proiect. Modul cum se vor recupera pagubele le vor stabilii reprezentanții Camerei de Conturi Dâmbovița, dumneavoastră numai trebuie să le solicitați acest lucru scris sau public;

4) D-nul consilier PSD Ciobanu Gheorghe este beneficiarul unui “Certificat de revoluționar“. În baza L 544/2001, am solicitat Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor din Decembrie 1989, prin două adrese să îmi transmită xerocopii de pe documentele care au stat la baza obținerii acestui certificat. AU REFUZAT! DE CE? În baza acestui certificat, domnul consilier a primit în jur de 200.000 lei (două miliarde lei bani vechi) un hectar de pădure, un hectar de izlaz, deci face obiectul verificării de către reprezentanții Camerei de Conturi Dâmbovița;

5) Domnunule președinte, vă dau numerele a două titluri de proprietate, TP Nr. 121178/06.11.2002 și TP Nr. 121178/13.07.2004, ambele COD 06652. Solicitați OCPI Dâmbovița documentele care au stat la baza emiterii acestora și apoi cereți verificarea la DNA, dar numai la DNA. Dacă nu cereți dumneavoastră verificarea, o cer eu.

6) Prin SC nr. 4148 /2004 s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru Panait Gheorghe – 4,98 ha și pentru Panait Eleonora – 5,95 ha, teren pe raza comunei Cândești. Vă rog să verificați și să solicitați instituțiilor abilitate cum aceste terenuri (păduri) au fost mutate în munte, la Moroieni.

Pentru clarificarea situațiilor de la comisiile de fond funciar, Camera de Conturi Dâmbovița și Direcția Națională Anticorupție au de lucru la Cândești 6 luni, majoritatea restituirilor având la bază schițe întocmite de domnnul Popa Ionel – soțul actualului primar, dar este bine dacă dumneavoastră, pentru început, clarificați problemele lagate de cele 100 ha livada…

7) Domnule Țuțuianu, comunicați public faptul că doamna Popa Georgeta a eliberat documente false pentru plantația de tuia, fapt ce a determinat ca toată primăria să fie anchetată de DNA Ploiești – dosarul este în lucru.

Domnule Adrian Țuțuianu, aștept să solicitați instituțiilor abilitate rezolvarea tuturor problemele pe care vi le-am prezentat, să ieșiți public și să ne comunicați cum au putut să dispară 100 ha livadă, cum au fost emise TP cu aceeași serie în ani diferiți, pentru terenuri diferite și acesta este începutul. Sunt foarte multe probleme de clarificat legate de păduri și toate se învârt în jurul colaboratorilor dumneavoastră.

Pentru problemele financiare de după anul 2012 așteptăm finalizarea controlului. Să nu va imaginați că nu am văzut gardul de la stadionul școlii care este gata să pice și multe altele. Mai documentați-vă!

Cu stimă,
Tiberiu Gheorman”

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Anchetă DNA la Primăria Cândeşti? Terenurile au dispărut şi au reapărut în funcţie de interes?

  1. Enache Lucian

    Sunt multe de comentat cu pasunile de la Candesti pe care s-au realizat cu bani europeni o plantatie intensiva de afine. Achizitionare unor pasuni la distanta de 3-4 kkm. de sat care nu mai fusesera intretinute de ani a facut bine comunitatii. din pacate conducerea judetului a impiedicat proprietarii sa-si finalizeze proiectul „pensiune turistica cu ferma de crestere a animalelor” care ar mai fi adus un numar de locuri de munca in comuna. Si abia dupa relatarea fostului primar inteleg de ce domnul secretar al primariei Targoviste Catalin Chirita asculta cuminte ordinile PSD-ului – vezi creerea noii majoritati in consiliul local printr-o sedinta extraordinara la care consilierii opozitiei (PNL) nici nu au fost invitati sa participe (sarcina secretarului).

     
  2. Tiberiu

    Domnilor nu l-am vazut sau auzit pe Tutuianu , a verificat ceva ? problema este destul de grava pentru ca si in aceasta seara rudele d-nului Catalin Cristea luau apa fara sa plateasca,iar revolutionarul cu carnet de membru PSD trebuie sa justifice aproximativ cele doua miliarede luate din bani publici. Domnul Tutuianu DREPTATE PINA LA CAPAT pentru toti ,” NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”art. 1 din Constitutie

     

Adaugă un Comentariu

*