Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Anchetă epidemiologică la Moreni, după ce 13 copii au ajuns de la şcoală la spital!

DÂMBOVIŢA: Anchetă epidemiologică la Moreni, după ce 13 copii au ajuns de la şcoală la spital! 

lapte si corn

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa efectuează o anchetă epidemiologică în mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Moreni, după ce, în ultimele zile, 13 copii au ajuns la spital cu dureri abdominale şi vărsături. S-au recoltat probe de apa de la unitatile de invatamant si de la locuintele copiilor. De asemenea, s-au prelevat probe din produsele care fac parte din Programul Guvernamental “Lapte-Corn”.

Potrivit DSP, în data de 14 septembrie, patru elevi ai clasei 0 C şi un elev al clasei a-VII-a din Şcoala nr. 4 Moreni au prezentat stre de rău în timpul orelor de curs, ajungând la Camera de Gardă, unde li s-a pus diagnosticul SINDROM DE DESHIDRATARE PRIN VĂRSĂTURI. În cursul zilei de 15 septembrie, s-au mai prezentat la spital încă trei elevi ai Scolii nr. 4, un elev al Scolii nr. 3 si doi prescolari de la Gradinita “Rita”. Simptomatologia acestora a constat in dureri abdominale si varsaturi. Unul singur a prezenta febra 38.2 grade Celsius si scaun modificat. Astazi, 16 septembrie, la Camera de Garda a Spitalului Municipal Moreni, s-au prezentat alţi doi elevi ai Scolii nr. 1.

Adaugă un Comentariu

*