Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIȚA: Angajații de la Combinat rămân fără multe dintre sporurile salariale

DÂMBOVIȚA: Angajații de la Combinat rămân fără multe dintre sporurile salariale 

protest-mechel-1 k

31 ianuarie 2014 este ultima zi în care mai este valabil acordul colectiv de muncă la nivelul Combintului de Oțeluri Speciale Târgoviște. Asta înseamnă, potrivit liderului de sindicat Gabriel Banu, că angajații își pierd o parte dintre drepturile salariale: prima de vacanță, prima de Paște, prima de Crăciun și tichetele de masă, drepturi care nu sunt prinse în contractul individual de muncă.

În momentul de față, conducerea societății refuză să înceapă renegocierile cu sindicatele, pe motiv că niciuna din cele două organizații nu are reprezentativitate, adică nu are înscriși jumătate plus unu din numărul de salariați.

„Vom avea în vedere o negociere colectivă numai în condițiile în care sindicatele din societate vor face dovada îndeplinirii condițiilor de reprezentativitate potrivit Legii 62/2011 – Legea Dialogului Social, în această situație existând o obligație legală de a proceda la astfel de negocieri”, se arată în răspunsul conducerii COS transmis Sindicatului Metalurgistul Târgoviște.

În atare situație, liderul Gabriel Banu a solictat intervenția Prefecturii Dâmbovița și a Inspectoratului Teritorial de Muncă. Deocamdată, nu a primit niciun răspuns oficial de la autorități.

În tot acest timp, la COS Târgoviște se execută presiuni asupra angajaților să treacă de la un sindicat la altul, ceea ce înseamnă că niciunul nu va avea reprezentativitate și nu va putea negocia un contract colectiv de muncă. Din toată această poveste pierd angajații care rămân, cum spuneam, fără o parte din drepturile salariale.

Adaugă un Comentariu

*