Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 20, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Angajatorii nu se disciplinează nici cu amenzi! Vezi ce deficienţe a identificat ITM!

DÂMBOVIŢA: Angajatorii nu se disciplinează nici cu amenzi! Vezi ce deficienţe a identificat ITM! 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

30 de angajatori din judeţul Dâmboviţa au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi în sumă de 61.000 de lei, ca urmare a unor nereguli constatate de inspectorii ITM, în ceea ce priveşte drepturilor salariaţilor privind prestarea muncii suplimentare, a muncii de noapte, neînregistrarea registrului de evidenţă a salariaţilor în termenul legal şi munca la negru.

Potrivit inspectorului şef ITM Dâmboviţa – Marius Lixandru, în luna ianuarie au fost depistate 10 persoane care lucrau fără a avea întocmite documentele legale de angajare pentru cinci firme din trei domenii de activitate: comerţ, alimentaţie publică şi service auto. Pentru munca la negru s-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei.

„În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 76 de angajatori. În urma controalelor au fost dispuse 106 măsuri de conformare şi remediere a deficienţelor şi s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei”, precizează Marius Lixandru.

Adaugă un Comentariu

*