Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Apa din barajul Pucioasa nu este 100% sigură! Bacteria periculoasă n-a dispărut!

DÂMBOVIŢA: Apa din barajul Pucioasa nu este 100% sigură! Bacteria periculoasă n-a dispărut! 

Sursa foto: www.vitalmm.ro

Situaţia apei potabile în oraşul Pucioasa şi comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brăneşti şi Doiceşti este departe de a fi rezolvată. Pentru a atenua un pic starea de stres a populaţiei, autorităţile au decis să permită consumul apei de la robinet, cu condiţia să fie fiartă 10 – 15 minute şi răcită, întrucât bacteria periculoasă apare când şi când în probele prelevate înainte de intrarea în staţia de tratare, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Prin urmare, temerea oamenilor, care refuză în continuare să bea apă din reţeaua publică, este întemeiată. În plus, problemele apărute în judeţul Argeş cu bacteria necunoscută care a ucis deja trei micuţi i-a speriat şi mai mult pe locuitorii Pucioasei şi ai comunelor învecinate. Responsabilii DSP spun că populaţia nu trebuie să-şi facă griji, chiar dacă bacteria care a infestat Barajul Pucioasa nu a dispărut cu totul. Ba, chiar ar trebui să ne formăm obiceiul de a fierbe şi răci apa pentru băut de fiecare dată când nu avem siguranţa că provine dintr-o sursă sigură. Spre exemplu, atunci când mergem în concedii.

Pentru a elimina orice fel de riscuri, Crucea Roşie Dâmboviţa a împărţit astăzi apă plată îmbuteliată pentru 179 de familii unde există mame care alăptează.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Apa din barajul Pucioasa nu este 100% sigură! Bacteria periculoasă n-a dispărut!

 1. MITICA

  Nu trebuie sa bem apa ,trebuie doar s-o platim !

  Ca doar ne-o da tovarasul Oprea si gasca pe care-o conduce !

   
  • Aspida

   Corect!

   Iar pesedeaua vrea să se instaureze la primărie …

    

Adaugă un Comentariu

*