Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 28, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Apă livrată cu program, din cauza secetei şi a risipei!

DÂMBOVIŢA: Apă livrată cu program, din cauza secetei şi a risipei! 

CJD

Seceta prelungită din această perioadă a cauzat probleme în furnizarea apei potabile către populaţie. În mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa, oamenii au aflat că distribuţia apei va fi realizată după program, nu în regim permanent, ca până acum. Debitele au scăzut, iar sursele de apă nu mai fac faţă consumului ridicat.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a declarat, astăzi, că, pe termen scurt, nu există alte soluţii decât raţionalizarea consumului. Pentru viitor, pentru a preîntâmpina asfel de probleme, este nevoie de investiţii masive în sursele de apă. Acest deziderat nu poate fi înfăptuit decât prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să nu mai folosească apa distribuită în sistem centralizat pentru irigarea culturilor agricole de pe lângă gospodării. Pe de altă parte, se şi fură… generalizat, dâmboviţenii dovedind încă o dată că românul este inventiv, construindu-şi fel şi fel de sisteme care ocolesc apometrele. Practic, nu există localitate din judeţul Dâmboviţa în care să nu se fure apă. În total, cam 30% din ce se livrează nu se regăseşte pe facturile emise, a explicat Sandu Oprea – vicepreşedinte CJD şi preşedinte al ADI Apă.

Adaugă un Comentariu

*