Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Apocalipsa s-a dezlănţuit la Bărbuleţu! Pământul înghite livezi şi păduri

DÂMBOVIŢA: Apocalipsa s-a dezlănţuit la Bărbuleţu! Pământul înghite livezi şi păduri 

Foto: reporterpenet.ro

Din cauza ploilor abundente, la Bărbuleţu s-a produs o alunecare de teren cum nu au mai văzut sătenii niciodată. Spun oamenii că vineri-noaptea din adâncurile pământului se auzea un vuiet ciudat, apoi s-a dezlănţuit urgia. Dealul Ghiora s-a rupt pur şi simplu, călcat parcă de o forţă nevăzută. S-au format cratere adânci de peste 10 metri. Un localnic, când a auzit zgomotele asurzitoare ce veneau dinspre dealul care se surpa, a fugit de acasă. Când s-a întors, nu şi-a mai găsit grădina.

5 hectare de pădure şi 25 de hectare de livadă au dispărut pur şi simplu! Într-o jumătate de oră, s-a rupt tot. Doar 20 de metri separă hăul de drumul comunal. De asemenea, casele din cătunul „Între Vâlcele” riscă să fie dislocate, dacă revin ploile, iar pământul continuă să se prăvălească în străfunduri.

Foto: Iulian Canache

Foto: Iulian Canache

Localnicii spun că niciodată zona nu va mai putea fi refăcută, după cum arată acum. Luni, 28 aprilie, la faţa locului se va deplasa o comisie de la ISU şi Prefectura Dâmboviţa pentru evaluarea pagubelor. Până acum, au fost afectaţi 20 de proprietari. Unii dintre ei aveau terenurile respective incluse în proiecte agricole cu fonduri europene nerambursabile. În momentul de faţă, dacă autorităţile nu găsesc o soluţie, aceştia riscă să-şi piardă şi subvenţiile. Pe lângă cei afectaţi direct, există numeroşi proprietari care nu pot ajunge la terenurile lor, situate dincolo de alunecarea de teren.

„Este ceva de nedescris. Nu am văzut niciodată aşa ceva. Întreg dealul s-a rupt. Ca să refacem drumul către grădinile oamenilor, am avea nevoie de utilaje puternice. Aspectul rămas în urma alunecării este unul cum întâlneşti numai în filmele de anticipaţie. O formă de pământ apărut în urma alunecării arată ca o piramidă”, ne-a declarat Marian Alexe, primarul comunei Bărbuleţu.

Oamenii cu frică de Dumnezeu spun că astea nsunt semne divine. În a doua zi de Paşte, gospodarii au uitat de sărbătoare şi au plecat la stropit în livezi. VOM REVENI.

Foto: Iulian Canache

Foto: Iulian Canache

Foto: reporterpenet.ro

Foto: reporterpenet.ro

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Apocalipsa s-a dezlănţuit la Bărbuleţu! Pământul înghite livezi şi păduri

  1. un simplu cetatean

    Pai padurile? Unde sunt padurile alea taiate si furate? Eheee…si-acum plangeti! Cand taiati padurea pe capete si o vindeati, era bine, luati bani!!! Acum scoateti banii aia si protejati-va!

     

Adaugă un Comentariu

*