Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 30, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Argentina ne-a extrădat doi suspecţi de înşelăciune cu lucrări de asfaltare

DÂMBOVIŢA: Argentina ne-a extrădat doi suspecţi de înşelăciune cu lucrări de asfaltare 

politia 1

Un irlandez şi un englez, daţi în urmărire internaţională prin INTERPOL pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, au ajuns în arestul IPJ Dâmboviţa, după ce au fost prinşi în Argentina şi extrădaţi.

Cei doi fac parte dintr-o grupare infracţională formată din 30 de persoane de diferite naţionalităţi, specializată în comiterea de infracţiuni de înşelăciune pe teritoriul mai multor ţări din Uniunea Europeană.

CITEŞTE ŞI: „Înşelăciune cu asfaltări! Grupul infracţional era format din cetăţeni de patru naţionalităţi”

Practic, aceştia au indus în eroare mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice, prin negocierea unor lucrări de asfaltare. Folosindu-se de un film de prezentare pe un site online, şi-au atribuit în mod fraudulos realizarea unor lucrări de aceeaşi calitate şi au făcut oferte sub preţul pieţei.

În fapt, ei închiriau utilaje, realizau doar lucrări de suprafaţă şi, după ce primeau sumele de bani solicitate, abandonau echipamentele şi dispăreau.

În iulie 2014, pe numele a doi dintre membrii grupării, un irlandez de 33 de ani şi un bărbat de 44 de ani din Marea Britanie (probabil chiar cei doi extrădaţi din Argentina), erau emise, de către autorităţile judiciare din Franţa, mandate europene de arestare pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

Adaugă un Comentariu

*