Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Arhiva Brâncoveanu” a fost prezentată liceenilor din Răcari

DÂMBOVIŢA: „Arhiva Brâncoveanu” a fost prezentată liceenilor din Răcari 

racari 1

Astăzi, 1 octombrie 2014, la Liceul Teoretic “Ion Ghica” din oraşul Răcari, a avut loc un simpozion cu sprijinul Dar Development Titu, eveniment ce a purtat numele “Anul Brâncoveanu”, în condiţiile în care anul 2014 a fost declarat Anul Brâncoveanu. Proiectul a fost finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Lucrarea prezentată de către organizatorii evenimentului conţine peste 150 de documente, din ceea ce putem numi generic “Arhiva Brâncoveanu”, care cuprinde peste 1000 de documente, păstrate în depozitele Arhivelor Naţionale ale României.

În sala de festivităţi a liceului “Ion Ghica” au fost prezenţi peste 100 de elevi care au participat la această activitate interactivă, fiind premiaţi pentru cunoştinţele lor, de catre Asociaţia Dar Development, prin doamna Corina Brutaru. Alături de elevi au participat primarul oraşului Răcari – Marius Caraveţeanu, directorul liceului – Alexandru Mitru şi numeroşi profesori.

Astfel de activităţi se vor repeta, deoarece Asociaţia Dar Development este o asociaţie non profit, care se axează pe informarea şi educarea tinerei generaţii.

Ruben Dumitru

racari 3 racari 2 racari 4

 

Adaugă un Comentariu

*