Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Artefacte vechi de 20.000 de ani sunt expuse la Muzeul Evoluţiei Omului din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Artefacte vechi de 20.000 de ani sunt expuse la Muzeul Evoluţiei Omului din Târgovişte 

muzeul-evolutiei-omului k

Miercuri – 29 octombrie, de la ora 15:30, la Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic din Târgovişte, strada Stelea nr. 4, va fi vernisată o expoziţie de excepţie – „Descoperiri paleolitice în regiunea extracarpatică a României”, care reuneşte artefacte vechi de 20.000 de ani.

Expoziţia a fost realizată în scopul punerii în valoare a rezultatelor cercetărilor făcute anul acesta de către arheologii Muzeului Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în situl Poiana Cireşului (Piatra Neamţ), precum şi pentru evidenţierea descoperirilor de pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, realizate de cadrele didactice ale Universităţii Valahia din Târgovişte.

Artefactele ce vor fi expuse reprezintă un campament al vânătorilor gravețieni. Animalele vânate sunt reprezentate prin reni, care predomină covârşitor în spectrul faunistic descoperit în sit: bizoni, cerbi, cai etc. O parte din sală a fost dedicată descoperirii în județul Dâmboviţa a celor doi fildeşi de mamut, dintre care cel găsit la Doiceşti are o dimensiune impresionantă – aproape 3 m lungime.

Adaugă un Comentariu

*