Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Aşa tată, aşa fiu! Ionuţ Giurescu, un consilier local cu sufletul şi fapta alături de comunitatea din Crângurile

DÂMBOVIŢA: Aşa tată, aşa fiu! Ionuţ Giurescu, un consilier local cu sufletul şi fapta alături de comunitatea din Crângurile 

Dumitru şi Ionuţ Giurescu

De-a lungul timpului, şi avem la activ câţiva ani buni de presă, ne-a fost dat extrem de rar să vedem consilieri locali implicaţi zi de zi în activităţile administrative din comunităţile în care au fost aleşi. În general, aceştia se limitează să participe la şedinţele forului legislativ local şi să voteze sau să se opună proiectelor de dezvoltare propuse de primar, pentru simplul motiv că fac… opoziţie şi atunci tot ce vine dinspre adversarii politici este greşit. Atât! Nu organizează întâlniri cu oamenii, nu merg să vadă cum se execută lucrările pe şantierele deschise în localitate, nu bat la uşa autorităţilor judeţene ori centrale în încercarea de a aduce fonduri pentru a materializa proiecte noi în comună şi tot aşa. Nu-şi scriu nici măcar rapoartele anuale de activitate aşa cum cere legea. Probabil, tocmai pentru că nu au ce nota! La Crângurile însă, am găsit excepţia care întăreşte regula.

Urmează exemplul tatălui său

Ionuţ Giurescu este un consilier local implicat în tot ceea ce mişcă la nivel edilitar-gospodăresc. Urmează exemplul tatălui său, Dumitru Giurescu – primarul care a schimbat în totalitate comuna. Când nea Mitică a preluat conducerea administraţiei publice locale, în anul 2004, la Crângurile nu existau drumuri asfaltate, şcolile erau în paragină, căminele culturale la fel. Oamenii întâmpinau probleme cu apa potabilă şi tot aşa. Pas cu pas, cu răbdare şi implicare, situaţia s-a schimbat radical. În momentul de faţă, aproape toate drumurile principale au fost asfaltate. De asemenea, au mai rămas mai puţin de 8 km de uliţe nemodernizate, însă există deja un proiect în acest sens şi, cel mai probabil în 2015, în comuna Crângurile nu vor mai exista crâmpeie de drum de 50 – 100 de metri care să nu fie asfaltate. În ultimii 9 ani, s-au investit bani frumoşi pentru ca unităţile de învăţământ din comună să ofere preşcolarilor, elevilor şi cadrelor didactice condiţii optime pentru desfăşurarea activităţilor instructiv-educative.

Pe lângă satisfacţia lucrului bine făcut, primarul Dumitru Giurescu mai are un motiv de mândrie. Fiul său, Ionuţ, a preluat din mers frâiele administraţiei publice de la Crângurile. În calitate de consilier local, Ionuţ Giurescu a întreprins numeroase demersuri pentru a aduce fonduri în vederea dezvoltării unor proiecte de interes pentru comunitate. Ca urmare a discuţiilor purtate cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, anul acesta, a început asfaltarea DJ 702G, în Pătroaia Deal. Până la sfârşitul lunii noiembrie, se va turna covor asfaltic şi pe DJ 702A, în satul Voia, pe o distanţă de 1 km. De asemenea, s-a încheiat un contract de parteneriat cu administraţia judeţeană, în vederea modernizării a 3 kilometri de drumuri comunale. Se va lucra în toate satele: Crângurile de Sus, Băduleşti, Răţeşti, Pătroaia Vale şi Crângurile de Jos. În cadrul acestui proiect se va realiza şi legătura între satele Pătroaia Vale şi Pătroaia Deal, printr-un drum asfaltat. Ionuţ Giurescu are o veste bună şi pentru tineri. Luna aceasta vor veni fondurile necesare pentru a continua lucrările începute în 2013 la Baza Sportivă din Pătroaia Vale.

Cămin de bătrâni de trei stele la Pătroaia Deal

Aproape de Mănăstirea Pătroaia Deal, autorităţile locale au construit şi un cămin social pentru persoanele vârstnice. Consilierul local Ionuţ Giurescu s-a implicat, alături de tatăl său, pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect integrat (asfaltare 14 km de drumuri comunale; reabilitare Cămin Cultural Pătroia Vale şi construire Cămin de Bătrâni), finanţat din fonduri europene nerambursabile.

„M-am implicat pentru realizarea acestor obiective pe fonduri europene, întrucât sunt foarte importante pentru comuna noastră. În special, m-am ocupat de obţinerea avizelor şi a documentaţiei şi am căpătat, în acest fel, experienţă în domeniul administraţiei”, ne-a declarat consilierul local Ionuţ Giurescu.

În momentul de faţă, Căminul de Bătrâni Pătroaia Deal îşi aşteaptă beneficiarii. Totul a fost pus la punct. Căminul arată ca un hotel de trei stele, fiind dotat şi utilat ca la carte. Consiliul Local Crângurile a decis să suporte 30% din cheltuieli, astfel că bătrânii sau rudele acestora vor fi nevoiţi să plătească lunar doar 1.400 de lei. Cei interesaţi pot suna la următoarele numere de telefon: 0245.714.015 sau 0744.352.040.

Adaugă un Comentariu

*