Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 12, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Asfaltarea drumurilor şi extinderea şcolii, priorităţile primarului de la Malu cu Flori

DÂMBOVIŢA: Asfaltarea drumurilor şi extinderea şcolii, priorităţile primarului de la Malu cu Flori 

ion constantin, primar malu cu flori

La un an de la preluarea mandatului de primar al comunei Malu cu Flori, judeţul Dâmboviţa, edilul Constantin Ion se poate lăuda că a iniţiat proiecte de dezvoltare care vor duce la creşterea nivelului de trai. De asemenea, primul gospodar al comunei este mulţumit şi de faptul că a reuşit să deblocheze şi să finalizeze proiectele cu fonduri europene nerambursabile începute de fosta administraţie şi care, în iunie 2016, erau în pericol de neimplementare.

Lista proiectelor depuse spre finanţare:
1. Asfaltare 8,2 km drumuri comunele, în toate satele, cu fonduri guvernamentale prin OG 28. Valoare proiect: 7,8 milioane de lei.
2. Extindere, modernizare şi dotare şcoala de centru, cu fonduri guvernamentale prin OG 28. La finalizarea investiţiei, copiii nu vor mai învăţa în două schimburi.
3. Modernizare iluminat public stradal în toate satele componente ale comunei.
4. Continuarea proiectului de canalizare, care este blocat de 2 ani, la un stadiu de execuţie de 30%, din cauza unui litigiu cu Administraţia Fondului de Mediu, care nu recunoaşte ca fiind eligibilă o plată efectuată de administraţia locală. S-au întreprins în ultimul an numeroase deversuri, la mai multe ministere implicate, iar dacă nu se va obţine o rezolvare a acestei probleme, Primăria Malu cu Flori va deschide proces în instanţă.

CITEŞTE ŞI: Pericol de izolare la Malu cu Flori! Pământul a luat-o la vale

Lista proiectelor pe care vrea să le iniţieze primarul Constantin Ion nu se opreşte aici. Va fi completată pe măsură ce se vor deschide axele europene de finanţare. Din păcate, din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, reprezentanţii administraţiei publice locale trebuie să se concentreze şi pe o serie de lucrări care să stopeze alunecările de teren. În acest moment, există două zone „fierbinţi”: la Micloşanii Mici şi pe Valea Largă.

Adaugă un Comentariu

*