Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie s-a constituit şi la Titu. De ce, dacă problema s-ar putea rezolva cu o simplă cerere?

DÂMBOVIŢA: Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie s-a constituit şi la Titu. De ce, dacă problema s-ar putea rezolva cu o simplă cerere? 

APOR Titu 1

Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie (APOR) are, de vineri – 20 februarie 2015, filială şi în Titu. La şedinţa de constituire au participat aproximativ 200 de persoane, părinţi ai copiilor din oraş şi din localităţile din împrejurimi. Consiliul director este format din: Oana HREHOREŞEN – preşedinte; Cristiana BARBU – vicepreședinte; Nicu FLOREA şi Daniela DIN – membri; Liliana GRIGORESCU – cenzor şi Luminița IONIŢĂ – secretar.

Toţi cei care au luat cuvântul în cadrul întâlnirii au arătat cât de mare este dorinţa părinţilor de a se preda în continuare religia în şcolile româneşti, amintindu-se de istoria zbuciumată a neamului nostru şi de rolul Bisericii în păstrarea credinţei şi a pământului strămoşesc.

Potrivit preşedintei filialei judeţene Dâmboviţa a APOR – Adriana Cuciureanu, demersurile de acest gen vor continua până la restabilirea normalităţii, adică până când religia va fi predată pe mai departe în şcolile româneşti. Prin urmare, se vor înfiinţa alte filiale APOR. În momentul de faţă, în judeţ au fost constituite Asociaţii în Târgovişte, Pucioasa, Voineşti, Băleni şi Titu. De altfel, Dâmboviţa este primul judeţ din ţară unde s-a înfiinţat o astfel de organizaţie, după municipiul Bucureşti.

Pe de altă parte, au apărut şi numeroase opinii contra părinţilor care simt nevoia să se constituie într-o asociaţie, din moment ce ar fi suficient să completeze o cerere, iar copii lor vor continua să studieze religia la şcoală. Cei mai mulţi dintre opozanţi cred că la mijloc este o manipulare, menită să contracareze decizia Curţii Constituţionale, care a stabilit că religia se poate studia ca materie opţională, nu obligatorie, însă asta nu înseamnă că a fost eliminată definitiv din programa şcolară. Mai în glumă, mai în serios, sunt unii care spun că, pe structura APOR, s-ar putea crea ulterior, cu mare uşurinţă, un partid politic! Vom trăi şi vom vedea unde se va ajunge cu aceste organizaţii de sprijin pentru ora de religie. 

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie s-a constituit şi la Titu. De ce, dacă problema s-ar putea rezolva cu o simplă cerere?

 1. Cocuta

  In sfarsit prima intrebare desteapta din titlul unui articol de ziar! Am crezut pana acum ca ziarul sprijina „incomod” de mult BOR-ul, publicand articole cu titluri eronate precum „parintii si elevii din Dambovita…” (desi acestia sunt mai putin de 200 si cam aceeasi in aceste fotografii) doresc sa se studieze religia in scoli, etc.
  Religia nu a fost stersa din programa de invatamat precum au fost sterse lucrul manual, etica, psihologia elevului, reguli de comportament in societate, etc – materii utile oricarui tanar din zilele noastre – ci se studiaza fara probleme de cei ce si-o doresc cu adevarat! Acelasi lucru s-a intamplat cu armata romana, o face cine vrea! S-au constituit asociatii impotriva? Nu! Atunci unde este problema cu religia????

   
 2. marcus

  Cred ca informatiile pe care le detineti sunt eronate, iar lucrurile stau in felul urmator:
  1. Religia este disciplina a trunchiului comun, deci are acelasi statut ca si matematica, spre exemplu. (Curtea constitutionala)
  2. Ma gandesc la faptul ca nu e cazul sa faceti supozitii paralele cu realitatea – suport pentru crearea unui partid!!!???
  3. Atunci cand peste 99% din parinti doresc religia ca disciplina in scoala, decizia CC devine nefondata. Iata motivul pentru care s-a constituit asociatia, sa spuna ca in tara asta exista o majoritate care doreste sa fie auzita, pentru ca in Romania majoritatea nu mai conteaza.

   

Adaugă un Comentariu

*