Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ateliere de creaţie deschise la Centrul Judeţean de Cultură

DÂMBOVIŢA: Ateliere de creaţie deschise la Centrul Judeţean de Cultură 

scoala altfel 8

Înainte de vacanţa de primăvară, elevii şi preşcolarii trec pragul „Şcolii Altfel”, o suită de manifestări care se vor derula pe parcursul a cinci zile şi care vor angrena mii de copii de la instituţiile de învăţământ.

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa va fi gazdă primitoare pentru aproximativ 3.000 de copii de la şcolile din Târgovişte. Atelierele de creaţie au fost pregătite pentru micuţii dornici să pătrundă tainele unor meşteşuguri tradiţionale, să deprindă ABC-ul artei şi să confecţioneze obiecte decorative. Sunt de asemenea deschise atelierele muzicale.

„Suntem bucuroşi că putem fi şi noi de folos în această săptămână a şcolii altfel. Avem pregătite 16 ateliere de creaţie, 12 dintre ele fiind dedicate meşteşugurilor tradiţionale. Vor fi prezenţi la Centrul de Creaşie artişti populari din judeţul Dâmboviţa”, a declarat Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Creaţie Dâmboviţa.

Am mai aflat că, de anul acesta, instituţia de promovare a culturii va pune bazele unui cerc de olărit. În acest moment se efectuează demersurile necesare pentru cosntrucţia unui cuptor de ars obiectele confecţionate din lut.

La deschiderea „Şcolii Altfel” la Centrul de Cultură Dâmboviţa a fost prezent, din partea Consiliului Judeţean, jr. Ivan Vasile Ivanoff – secretarul judeţului.

„Este minunat ceea ce se întâmplă aici. Copiii noştri trebuie să înveţe şi altfel de lecţii decât cele însuşite la şcoală. Învăţământul reprezintă doar o secvenţă a vieţii, pe când existenţa are mult mai multe nuanţe. Este bine că aceşti copii deprind de mici şi elementele care ţin de frumos, de practic, de tradiţie”, s-a exprimat Ivan Vasile Ivanoff.

Pictorul Mihai Şerbănescu îşi aştepta elevii pentru atelierele de artă plastică. Din punctul său de vedere, la Centrul Judeţean de Cultură, şcoala altfe există de 40 de ani.

„Aici, au venit totdeauna copiii talentaţi, dar nu numai ei. Au venit şi adolescenţi, şi adulţi. Modelarea celor care iubesc arta, frumosul, la noi se face oricând”, a concluzionat Mihai Şerbănescu.

Tot în cadrul manifestărilor „Şcoala Altfel”, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa va organiza şi două concerte, unul astăzi, susţinut de către Orchestra Muntenia, iar mâine, va încânta publicul Ansamblul Chindia.

scoala altfel 7 scoala altfel 4 scoala altfel 6 scoala altfel 5 scoala altfel 1 scoala altfel 8 scoala altfel 2 scoala altfel 8

Adaugă un Comentariu

*