Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Atenţie, şoferi! Poliţia Locală Târgovişte face curăţenie în parcări, aplicând amenzi

DÂMBOVIŢA: Atenţie, şoferi! Poliţia Locală Târgovişte face curăţenie în parcări, aplicând amenzi 

parcari zapada 2

Poliţia Locală Târgovişte a decis să facă ordine în ceea ce priveşte parcarea autovehiculelor în municipiu! Măsura este una mai mult decât necesară, având în vedere că spaţiile de parcare sunt insuficiente, iar oprirea haotică îngreunează şi mai mult realitatea din teren.

Au fost identificate şi primele „zone fierbinţi”: Bulevardul I. C. Brătianu – vizavi de Metro, Bulevardul Independenței – zona Caraiman și zona Baia Comunală, Calea Domnească – zona Parc Chindia și vizavi de Centrul Valleriana, unde se parchează într-un total dispreţ faţă de regulile de circulaţie, care stipulează că „vehiculul oprit sau staționat pe partea carosabilă trebuie așezat lângă și în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel”.

Oprirea neregulamentară se sancţionează cu 3 punte de amendă şi 2 puncte de penalizare, iar staţionarea neregulamentară cu 4 sau 5 puncte de amendă şi 3 puncte de penalizare. De la 1 ianuarie 2015, valoarea unui punct de amendă este de 97,5 lei. În ceea ce priveşte punctele de penalizare, reamintim că acestea atrag suspendarea dreptului de a mai conduce autoturisme pe drumurile publice, în momentul în care acumulaţi 15!

Poliţiştii locali târgovişteni atrag atenţia şoferilor că pe strada Arh. Gheorghe Pintea (vizavi de Sala Sporturilor, Micro VI) au fost montate indicatoare OPRIREA INTERZISĂ. Conducătorii auto care vor continua să oprească în această zonă vor fi vor fi sancționați conform legii.

Totodată, vor fi amendaţi şi şoferii care parchează pe locurile adaptate, rezervate şi semnalizate pentru persoanele cu handicap. Pentru astfel de situaţii, se poate aplica o amendă de la 200 la 1.000 de lei, precum şi măsura tehnico-administrativă de ridicare a mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Atenţie, şoferi! Poliţia Locală Târgovişte face curăţenie în parcări, aplicând amenzi

  1. ligriv

    recomand politiei sa vina si in parcarea de pe strada neagoe basarab unde gasesc tot ”tacamul” de nereguli enumerate. locurile pentru persoanele cu handicap nu mai vorbesc, sa mearga la XXL ,KAUFLAND si in piata 1 mai, vor vedea ce de handicapati avem acolo.

     

Adaugă un Comentariu

*