Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Au fost confirmate două cazuri de gripă porcină

DÂMBOVIŢA: Au fost confirmate două cazuri de gripă porcină 

spital k

Schimbările bruşte de temperatură favorizează clar dezvoltarea viruşilor gripali. Într-o singură săptămână, în Dâmboviţa au fost raportate 606 cazuri de afectiuni ale cailor respiratorii superioare, din care 40 de cazuri internate si 182 de cazuri de pneumonie, 25 de cazuri dintre acestea necesitand spitalizare.

„Un grad crescut de receptivitate s-a observat la grupele de varsta 5-14 ani, aici fiind diagnosticate 238 de afectiuni respiratorii, insa numarul cazurilor tratate in spital a fost de 14, ceea ce ne indica faptul ca au fost cazuri usoare de imbolnavire”, se precizează într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică.

Autorităţile sanitare anunţă de asemenea că au fost confirmate doua cazuri de gripa cu virusul pandemic Ah1N1 (gripă porcină). Din fericire, cele două femei, cu vârstă peste 65 de ani, au prezentat o forma de boala care a avut o evolutie favorabila.

Directia de Sanatate Publica Dambovita recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena personala si colectiva pentru a evita astfel de imbolnaviri.

Adaugă un Comentariu

*