Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Autocar cu 20 de turişti, rămas înţepenit pe drumul din Bucegi

DÂMBOVIŢA: Autocar cu 20 de turişti, rămas înţepenit pe drumul din Bucegi 

autocar bucegi

Un autocar în care se aflau 20 de turişti bucureşteni ce vroiau să ajungă în zona Padina a rămas înţepenită în zăpadă, pe drumul din munte, în zona Blana, după ce a derapat pe gheaţă.

În ajutorul excursioniştilor au sărit rapid jandarmii de la Posturile Peştera şi Zănoaga, un poliţist şi trei salvamontişti. Acţiunea de deblocare a autovehiculului a durat aproape trei ore. Turiştii au fost însoţiţi în condiții de siguranță până la un loc de cazare de pe Platoul Padina.

Autocarul a fost scos într-o zonă în care a putut fi manevrat, după care și-a continuat deplasarea spre municipiul Sinaia. Se pare că şoferul autocarului a fost convins că a venit primăvara şi la munte şi a plecat cu maşina neechipată corespunzător.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Bucegi pot suna la 112 sau la numerele de telefon 0749.034639 ori 0749.058037, pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Adaugă un Comentariu

*