Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Autocunoaştere prin joc! Activităţi inedite organizate la Biblioteca Gura Ocniţei

DÂMBOVIŢA: Autocunoaştere prin joc! Activităţi inedite organizate la Biblioteca Gura Ocniţei 

biblioteca gura ocnitei 1

Copiii şi tinerii din comuna Gura Ocniţei se implică, cu mult entuziasm, în activităţile educative organizate la biblioteca din localitate, învăţând astfel să muncească în echipă, să comunice şi să se cunoască pe sine, dar mai ales să-şi ajusteze caracterele.

În urmă cu câteva zile, adolescenţii au avut ocazia să discute deschis cu mai mulţi fii ai satului, adevărate modele de urmat în viaţă: Silviu Dumitrescu – fotbalist şi antrenor de renume; Adrian Cucui – rebusist de excepţie, care a ţinut capul de afiş în concursurile naţionale şi judeţene; Sorin Ioniţă – primarul localităţii. Impresionat de ceea ce se întâmplă lună de lună în cadrul Bibliotecii Gura Ocniţei, edilul a promis că administraţia locală va face totul pentru dezvoltarea instituţiei de cultură în acelaşi ritm cu marile biblioteci din România. La rândul lor, ceilalţi doi invitaţi s-au oferit voluntari şi au hotărât să organizeze, în incinta bibliotecii, diferite cluburi pentru dezvoltarea tinerilor din comună.

Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată jocului de stimulare a abilităţilor de lucru în echipă, comunicare şi autocunoaştere. De asemenea, Vlăduţ Andreescu – manager Europe Direct Târgovişte le-a arătat cum pot obţine un loc de muncă în Uniunea Europeană.

În final, participanţii au vizionat un scurtmetraj realizat de voluntarii Bibliotecii Gura Ocniţei. Filmul a surprins toate activităţile majore care s-au organizat, atât la Gura Ocniţei, cât şi la Săcuieni, la iniţiativa bibliotecarei Steluţa Miţoi.

biblioteca gura ocnitei 2

Adaugă un Comentariu

*