Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 26, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Începe construcţia transportorului blindat TBT 8X8!

DÂMBOVIŢA: Începe construcţia transportorului blindat TBT 8X8! 

Sursa foto: transporter.ro

Miercuri – 14 iunie 2017, Uzina Automecanică Moreni şi furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat actul constitutiv al societăţii mixte Romanian Military Vehicle Systems, companie care va fabrica, vinde şi asigura mentenanţa transportorului blindat de trupe 8X8 (TBT 8×8), produs realizat la Moreni.

Viitorul vehicul TBT 8×8 este un transportor blindat amfibiu de trupe cu mobilitate superioară, ce va fi pus la dispoziția armatei române și a altor clienți interesați. Acordul UAM – Rheinmetall de fabricare a TBT 8×8 presupune transfer de know-how și dezvoltarea de tehnologie, în comun.

„Este o veste excelentă din mai multe perspective de dezvoltare, atât pentru industria de apărare, în mod specific, cât și, într-o sferă mai extinsă, pentru municipiul Moreni şi pentru dâmbovițeni. Este un moment de referinţă și creează fundamentul relansării industriei naționale de apărare. El este rezultatul eforturilor urmate cu insistență de-a lungul mai multor ani și, în mod aparte, în ultimele luni. Vizitele recente ale miniștrilor Economiei – Mihai Tudose și Apărării Naționale – Gabriel Beniamin Leș în județul Dâmbovița au fost determinante pentru finalizarea acestui proces”, spune senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*