Știri, Muntenia-Sud, România|joi, noiembrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Autorităţile din Răcari şi-au făcut datoria faţă de milioanele de eroi zidiţi la temelia României

DÂMBOVIŢA: Autorităţile din Răcari şi-au făcut datoria faţă de milioanele de eroi zidiţi la temelia României 

coroane racari 5

“Astăzi, 29 mai 2014, cu gânduri curate, venim să plecăm genunchii la monumentele eroilor, să ne încălzim inimile la focul iubirii lor de ţară, să învăţăm de la ei conştiinţa de a ne îndeplini datoria.

Pământul ţării noastre este amestecat cu sângele eroilor şi al morţilor neamului nostru. Din acest pământ suntem plămădiţi şi noi, şi astfel ţara trăieşte în noi, rodeşte prin noi şi plânge în cântarea noastră.

Milioane de eroi stau zidiţi la temelia României. De aceea nu-i vom uita niciodată. Deşi sunt morţi, ei trăiesc în amintirea noastră, faptele lor de vitejie sunt pururea vii şi pilduitoare pentru fiecare dintre noi.

Aceste milioane de tineri care s-au jertfit pe tot parcursul zbuciumatei noastre istorii, n-au murit pentru că li s-au sfârşit zilele, ci au murit în plină tinereţe atunci când dragostea lor de viaţă era mai puternică.

Au murit apărând vetrele părinteşti, mormintele celor dragi, patria şi neamul. Au murit pentru noi, iar astfel devenim răspunzători pentru moartea lor. Suntem într-adevăr răspunzători pentru sacrificiul lor, pentru sângele lor, pentru viaţa şi pentru tinereţea lor, toate jertfite pentru noi.

coroane racari 7

Putem oare să-i uităm?!
Putem să nu vorbim despre ei?!
Putem să nu le facem pomenirea?!

În firele misterioase ale vieţii şi morţii, ei sunt legaţi de noi şi ne trimit porunci, ne vorbesc ca unor fraţi.
Nu cer lacrimi, nici bocete. Ne cer doar atât: să ne facem datoria. Datorie ce o avem către ţara pe care ei au apărat-o şi la ale cărei hotare, sufletele lor stau şi astăzi ca o strajă neînfricată.

Datorită jertfelor lor, ţara este a noastră. Împărtăşim cu ei bucuria de a fi liberi şi stăpâni în țara noastră. Iată pentru ce ne rugăm fierbinte cerului, ca ei să aibă parte de odihna binemeritată, să le fie ţărâna uşoară şi amintirea veşnică. Dumnezeu să-i ierte!”

coroane racari 6

Primăria oraşului Răcari a cinstit acest eveniment aşa cum se cuvine, în fiecare cartier în parte. Începând cu ora 10:00, primarul Marius Caraveţeanu, împreună cu colegii din adinistraţia publică, consilierii locali, comandantul Poliţiei Răcari şi numeroşi invitaţi din comunitatea noastră au pornit către Biserica din Mavrodin unde au depus o coroană de flori după slujba de pomenire a preotului paroh Vlada Ştefan.

Oficialităţile s-au deplasat apoi la Biserica din Stăneşti unde s-au întâlnit la slujbă cu preotul paroh Dinu Nicolae şi cu enoriaşii acelei comunităţi. După încheierea slujbei a fost depusă coroana de flori în cinstea eroilor acelei localităţi. Următorul popas a fost la Biserica din Colacu. Coroane s-au mai depus la monumentul din Ghimpaţi şi la Monumentul Eroilor din centrul oraşului Răcari.

După intonarea Imnului Național şi a slujbei de pomenire, susţinută de preoţii parohi, un grup de copii de la Şcoala Răcari, îndrumaţi de prof. Dumitru Cristian, au prezentat cântece şi poezii dedicate acestui eveniment.

Ruben Dumitru

coroane racari 4 coroane racari 8 coroane racari 1 coroane racari 2 coroane racari 3

Adaugă un Comentariu

*