Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Autorul dublei crime nu-şi recunoaşte fapta, chiar dacă anchetatorii au probe solide!

DÂMBOVIŢA: Autorul dublei crime nu-şi recunoaşte fapta, chiar dacă anchetatorii au probe solide! 

Gheorghe Marin  nu şi-a recunoscut momentan fapta

Anchetatorii dâmboviţeni au reuşit să-l identifice şi să-l reţină pe autorul oribilei crime de la Nisipuri în numai câteva zile. Se numeşte Mihai Gheorghe, are 58 de ani şi este mecanic de profesie. Locuieşte singur, fără familie, într-un bloc din microraionul 11. Oamenii legii l-au ridicat de acasă astăzi. Individul se ocupa de un mic service auto la Nisipuri, comuna Ulmi.

Printre cunoscuţi, Marin Gheorghe este perceput ca fiind un om liniştit, care îşi vedea de treburile lui. Era pasionat de vânătoare şi deţine două arme de foc. Este membru al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dâmboviţa, însă, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, nu şi-a plătit cotizaţia la AJVPS pe anul 2017. prin urmare, nu mai avea dreptul să vâneze pe fondurile administrate de asociaţie. Dar, fiind deţinător legal de armă, putea vâna, contra cost, pe fondurile private.

În ziua în care a comis dublul omor, Marin Gheorghe bracona singur pe fondul de vânătoare de la Nisipuri. Este zona unde mergea frecvent să-şi astâmpere pasiunea. Uneori, era însoţit ce un câine pe care îl ţinea în atelierul auto.

danil zepisi - mihai dinca

Anchetatorii spun că între vânătorul ucigaş şi Gheorghe Ifrim, din Răzvad, ar fi izbucnit un conflict spontan şi, cel mai probabil pe fondul unei căderi nervoase, l-a împuşcat pe consilierul local care ar fi mers să-i reproşeze faptul că vâna ilegal în acel perimetru. Pe urmă, l-a eliminat pe Ion Neagu, angajatul lui Ifrim, care se afla la circa 100 metri distanţă de cei doi.

Acesta este un scenariu plauzibil, anchetatorii bazându-se pe faptul că între cele două victime şi autorul dublului omor nu au existat conflicte mai vechi. Aşadar, nu a fost vorba de o răzbunare sau reglare de conturi.

Ce s-a întâmplat cu adevărat acolo, deocamdată, nu se cunoaşte cu exactitate, deoarece suspectul reţinut nu şi-a recunoscut fapta. A susţinut că în acel interval de timp, se afla la un client pentru a evalua defecţiunile unui autoturism pe care urma să-l repare. Când s-a întors la atelier, ar fi auzit şi el zgomotul produs de împuşcăturile ce veneau dinspre păduricea din perimetrul 24 de vânătoare.

Ancheta efectuată de poliţiştii criminalişti şi procurorii dâmboviţeni, ajutaţi de specialişti trimişi de Inspectoratul General al Poliţiei Române, a fost deosebit de elaborată. S-a muncit non-stop, sub presiunea speculaţiilor de tot felul, a opiniei publice care, oripilată din cauza acestor omoruri nemaintâlnite până acum în Dâmboviţa, voia să-l vadă prins rapid pe criminal. Se pare că probele ADN luate de poliţiştii l-au arătat a fi principalul suspect. Marin Gheorghe şi-ar fi pregătit singur cartuşele pe care le folosea la vânătoare.

Au fost fost audiate 200 de persoane şi prelevate probe biologice de la peste 250 de oameni. Toţi posesorii de arme din Târgovişte şi din comunele limitrofe au trecut prin faţa anchetatorilor. Marin  Gheorghe a fost inclus în cercul de suspecţi încă de vineri, alături de alte 10 persoane bănuite de comiterea dublului omor de la Nisipuri. Dacă va fi găsit vinovat, Marin Gheorghe riscă 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

Adaugă un Comentariu

*