Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 28, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Avortul este o crimă! Marş pentru viaţă pe străzile Târgoviştei

DÂMBOVIŢA: Avortul este o crimă! Marş pentru viaţă pe străzile Târgoviştei 

marsulptr.viata2

Sâmbătă, 22 martie 2014, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Universitatea Valahia şi Asociația Pro Vita din Târgoviște au organizat un marş pentru viaţă, prin care s-a dorit reafirmarea învățăturii de credință a Bisericii noastre Ortodoxe cu privire la faptul că nașterea de copii reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu, iar avortul este o crimă și o nedreptate, ce umilește demnitatea umană și dreptul la viață.

S-au alăturat organizatorilor studenţi ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, dar și de la alte facultăți, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, medici, asistenți, asistenți sociali și credincioși.

Marşul a primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

„Reamintim că în cadrul ultimei sale sesiuni de lucru, din ziua de 13 februarie 2014, Sfântul Sinod a reafirmat poziţia fermă a Bisericii noastre cu privire la faptul că familia trebuie să fie întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

marsulptr.viata1

 

Adaugă un Comentariu

*