Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Babel Fest va transforma oraşul Târgovişte într-o capitală culturală a României

DÂMBOVIŢA: Babel Fest va transforma oraşul Târgovişte într-o capitală culturală a României 

bebel fest

Între 16 şi 21 iunie, la Târgovişte se va desfăşura Festivalul internaţional al artelor spectacolului, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie, după o întrerupere de cinci ani. Va fi, promit organizatorii, o ediţie cu totul şi cu totul specială.

„Festivalul Babel de anul acesta va avea 36 de naţionalităţi prezente la Târgovişte. Vor fi peste 34 de evenimente, fără a lua în calcul toate workshop-urile şi discuţiile libere susţinute de diferite personalităţi ale culturii româneşti. În total, vom avea peste 50 de evenimente care vor transforma municipiul Târgovişte în unul din cele mai cosmopolite şi vibrante oraşe din România”, a declarat regizorul Mihai Constantin Ranin – directorul Teatrului Municipal Tony Bulandra din Târgovişte.

Tema de anul acesta a festivalului este „Vorbire”, astfel că se vor reuni la Târgovişte artişti vorbitori ai unor limbi neobişnuite, în încercarea de a crea primul festival dedicat unor minorităţi lingvistice. Vor sosi la Târgovişte trupe de teatru, grupuri de teatru de păpuşi şi teatru de stradă, muzică, dans tradiţional, dans contemporan şi balet, artă plastică şi, în premieră în România, sculptură sonoră.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI BABEL 2014

Primarul Gabriel Boriga spune, cu entuziasm, că Festivalul Babel 2014 va ajuta oraşul Târgovişte să-şi atingă dezideratul de a deveni oficial capitala culturală a României.

„Este pentru prima dată când ştiu sigur că, cel puţin pentru cinci zile, Târgovişte va fi capitala culturală a României. Între 16 şi 21 iunie, îi aşteptăm pe toţi iubitorii de artă, de frumos, de experienţe să vină la Târgovişte pentru a fi martorii unui eveniment cu o conotaţie internaţională. Vă asigur că, în fapt, este o rotiţă pe care o punem aici, la Târgovişte, în marele mecanism care ne va duce într-o bună zi să devenim oficial capitala culturii româneşti. Este dezideratul pe care-l am, este dezideratul pe care o întreagă echipă, formată dintr-un oraş întreg, dacă vreţi, îl are. Nu este uşor. O să avem parte de foarte multe piedicii, de foarte multe oprelişti. O să avem parte de critică şi nu neapărat pozitivă. O să învăţăm din toate şi o să luăm totul ca pe o experienţă şi o pildă pentru a ne întări şi care ne va motiva să ajungem unde ne dorim.

Târgoviştea voievodală – capitala Ţării Româneşti pentru sute de ani nu are doar trecut. Vă asigur că are prezent şi va avea un viitor foarte bun, însă aceste lucruri nu s epot întâmpla decât împreună cu oamenii de cultură, de artă, cu oamenii politici, cu oamenii de sport, cu toţi cei care iubesc oraşul Târgovişte, cu toţi cei care iubesc judeţul Dâmboviţa. Vă invit pe toţi cu toată dragostea şi cu toată deschiderea să fiţi martorii acestui eveniment care, pe alocuri, va fi genial”, a mărturisit primarul Gabriel Boriga.

Adaugă un Comentariu

*