Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Balcanicele”, un spectacol cu adevărat neobişnuit, pe 11 ianuarie, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte. FOTO

DÂMBOVIŢA: „Balcanicele”, un spectacol cu adevărat neobişnuit, pe 11 ianuarie, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte. FOTO 

Balcanicele 9

Anul 2015 debutează la Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte cu un eveniment fără egal, o premieră de mare forţă – „Balcanicele”, în regia lui Alexander Hausvater.

„Este vorba despre un spectacol cu adevărat neobișnuit, sprijinit pe mai mulți piloni vizuali și conceptuali, într-o arhitectură teatrală realmente unică. Pe de o parte, avem textul remarcabil al lui Jules Tasca – un text despre război, despre cum conflictul orbește rațiunea și umanitatea, o tragedie contemporană bazată pe conflictul din Bosnia.

Această piesă de teatru, cristalizată scenic de viziunea unică a marelui regizor Alexander Hausvater, capătă o prezență și o forță imposibil de ignorat. Însă domnul Hausvater nu s-a oprit la o simplă montare a textului, alegând să-și ranforseze viziunea pornind de la una din capodoperele cinematografiei franceze – filmul „Le Roi de Coeur” în regia lui Philippe de Broca. Acest film din 1966 este la fel de actual și acum, și mereu, când vine vorba de absurditatea războiului, aducând însă acel element de candoare și de comic subtil, menit să contrabalanseze tragedia care îmbibă altminteri situația scenică prezentată.

Personajele dialoghează fin cu pelicula, au loc schimburi de obiecte și de mesaje între film și scenă, fără ca vreunul din medii să-l domine pe celălalt, într-un adevărat tur de forță spectacular”, se arată într-un comunicat al Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgovişte.

Premiera va avea loc pe data de 11 Ianuarie 2015, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, de la ora 19:00.

„Balcanicele” este unul din cele mai bune spectacole pe care le va prezenta Teatrul Tony Bulandra în această stagiune. De la distribuția excelentă (Tache Florescu, Carmen Ionescu, Liviu Cheloiu, Andreea Tănase, Elisabeta Râmboi, Ioana Repciuc, Liviu Pintileasa și Cătălin Mareș) la scenografia cutremurătoare a lui Zsolt Fehérvári, muzica înălțătoare a lui Yves Chamberland și costumele semnate Valentin Codoiu, toate aceste elemente recomandă spectacolul domnului Hausvater ca un punct de referință în teatrul contemporan românesc.

Balcanicele 22 Balcanicele 13 Balcanicele 7 Balcanicele 2

Adaugă un Comentariu

*