Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 16, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Bani, aur, arme şi o tonă de alcool confiscate de la cămătarii-proxeneţi! VIDEO

DÂMBOVIŢA: Bani, aur, arme şi o tonă de alcool confiscate de la cămătarii-proxeneţi! VIDEO 

perchezitii camatari dambovita

Acţiunea în forţă declanşată de poliţiştii şi procurorii dâmboviţeni împotriva grupului de cămătari, proxeneţi şi şantajişti s-a soldat cu 27 de descinderi la locuinţele membrilor clanului specializat în infracţiuni contra persoanei.

Oamenii legii au ridicat, în urma percheziţiilor, 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 de lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de aur, 37 de telefoane mobile, la care se adaugă, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascuţite şi peste o tonă de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost conduse la sediul IPJ Dâmboviţa pentru audieri, cu mandat de aducere, 47 de persoane. Urmează ca anchetatorii să dispună măsurile legale în cazul celor interogaţi.

Poliţiştii dâmboviţeni supravegheau de mai multă vreme mişcările grupului infracţional. Membrii clanului ar fi împrumutat cu dobândă mare mai multor persoane sume importante de bani, iar atunci când nu obţineau banii şi dobânzile pe care le stabileau treceau la ameninţări. Totodată, gruparea ar fi recrutat mai multe fete pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate. Prejudiciul estimat se ridică la 50.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi al SRI.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*