Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Bătaie pe contestaţii la licitaţia privind reţelele de apă şi canal din Titu şi Găeşti

DÂMBOVIŢA: Bătaie pe contestaţii la licitaţia privind reţelele de apă şi canal din Titu şi Găeşti 

dorin staicu

În ultimele luni, proiectul privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare implementat de către Compania de Apă, în special cu fonduri europene nerambursabile, a câştigat teren, gradul de realizare ajungând în momentul de faţă la 50,4%, faţă de 16% cât se înregistra în iulie 2013.

Investiţia este trasă în jos de lucrările din oraşele Titu şi Găeşti, unde a fost nevoie să se rezilieze contractele de execuţie. Practic, firma câştigătoare a încasat avansul şi apoi a intrat în faliment. În momentul de faţă, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa se judecă cu societatea de asigurări care a emis scrisoarea de garanţie, în vederea recuperării acestor sume. Vorbim de 174 de miliarde de lei vechi, însemnând avans, dobânzi şi penalităţi.

În ceea ce priveşte execuţia celor două investiţii, s-a organizat o nouă licitaţie pentru desemnarea constructorilor. Pentru Titu s-au înscris 5 asocieri de firme, iar pentru Găeşti 12. Deocamdată, nu se poate desemna un câştigător, fiindcă au apărut contestaţiile. Sunt nemulţumite 15 firme din cele 17 participante!

Directorul Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, conf. univ. dr. ing. Dorin Staicu, spune că, cel târziu pe 15 martie, va exista o soluţie la contestaţiile formulate, ceea ce înseamnă că spre sfârşitul lunii aprilie vor putea fi demarate lucrările de execuţie la Găeşti şi Titu.

Adaugă un Comentariu

*