Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Bi şi tridimensional”, expoziţie de gravură şi ceramică la Muzeul de Artă Târgovişte

DÂMBOVIŢA: „Bi şi tridimensional”, expoziţie de gravură şi ceramică la Muzeul de Artă Târgovişte 

expozitie ceramica si gravura

Gravorul ZuZu Caratănase vine pentru prima dată la Târgoviște cu o expoziție personală, alături de colegul său Ovidiu Ionescu, însă vizitatorul amator de artă îi poate recunoaște stilul datorită prezenței sale cu lucrări valoroase, adesea premiate, la edițiile anterioare ale Bienalei de gravură „Gabriel Popescu”.

Artistul Ovidiu Ionescu va expune o serie de lucrări de ceramică, realizate din variate materiale (gresie, porțelan, ceramică glazurată), ce aduc din sfera imaginarului în planul real o multitudine de forme și expresii plastice.

Ceramica, una dintre „artele focului”, completează armonios și în același timp evidențiază finețea și contrastul specific tehnicii gravurii ca modalitate de expresie. Aici, bidimensionalul, reprezentat de lucrările de gravură, constituie o conexiune firească în ambientul tridimensional creat de piesele de ceramică.

Expoziţia „Bi şi tridimensional” va fi vernisată joi, 21 ianuarie 2016, la ora 12:00, urmând să fie deschisă publicului, la Muzeul de Artă din Târgovişte (Calea Domnească nr. 185), până pe 21 februarie 2016, de marţi până duminică, între orele 08:00 – 16:00.

Adaugă un Comentariu

*