Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Bilanţ pe plus la Primăria Voineşti. Toate proiectele propuse au fost implementate!

DÂMBOVIŢA: Bilanţ pe plus la Primăria Voineşti. Toate proiectele propuse au fost implementate! 

Dănuţ Gabriel Sandu - primar comuna Voineşti

În comuna Voineşti, din judeţul Dâmboviţa, proiectele de dezvoltare sunt finalizate într-un ritm cu mult mai rapid decât în alte localităţi. Şi, nu, echipa de la Primăria Voineşti nu fură startul! Doar lucrează cu precizie, sub coordonarea directă a edilului Dănuţ Gabriel Sandu. Aşa se face că, în timp ce alte administraţii publice finalizează unul-două obiective de investiţii într-un an, la Voineşti, se întâmplă în fiecare lună ceva care merită notat. În decembrie spre exemplu, lună scurtă din cauza multelor zile libere stabilite prin lege, la Voineşti s-a lucrat în acelaşi ritm alert cu care am fost obişnuiţi tot anul.

Cu mândrie, primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a precizat că au trecut cu brio peste vizitele în teren efectuate de reprezentanţii AFIR şi ADR Sud Muntenia în cadrul procesului de implementare a trei proiecte cu fonduri europene nerambursabile: centru de zi pentru copii în satul Gemenea Brătuleşti, modernizarea târgului săptămânal prin asfaltarea aleilor şi centru de zi pentru persoane vârstnice în satul Manga. Lucrările urmează să demareze în 2018.

capela suduleni

Tot luna aceasta, a fost finalizată şi prima casă mortuară din comună, investiţie de care vor beneficia locuitorii din Izvoarele şi Suduleni. Edilul ne-a spus că urmează să construiască astfel de capele şi în celelalte sate componente. Tot cu fonduri din bugetul local, a fost schimbat acoperişul dispensarului uman din Suduleni, iar în primăvară vor continua lucrările de reabilitare a clădirii. Cele două proiecte sunt finanţate integral din bugetul local. De asemenea, având în vedere că vremea a fost prielnică, a fost continuată campania de curăţenie generală începută în noiembrie, fiind acoperită şi zona de blocuri din centrul comunei.

asfalt oncesti voinesti 3

Şi fiindcă am vorbit de luna noiembrie, trebuie să mai amintim că administraţia voineşteană a definitivat licitaţia privind desemnarea firmei care va executa lucrările de asfaltare a şase kilometri de drumuri în satul de centru (străzile Gogeşti, Aldescu, Moruju, Morii şi Bisericii), proiect în valoare de aproape 30 de miliarde de lei vechi, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Asta în timp ce alte primării din judeţ nu au ajuns nici măcar să semneze contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării! De asemenea, în Consiliul Local s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, achiziţia unui tractor cu lamă pentru zăpadă, precum şi realizarea unui pod peste râul Dâmboviţa între satele Lunca (Voineşti) şi Sturzeni (cândeşti). În noiembrie, Primăria Voineşti a devenit şi singura administraţie publică locală din judeţ care a întocmit un regulament de organizare şi funcţionare a cimitirelor, document pus în dezbatere publică.

biserica oncesti 1

 

Cum am scris, la Voineşti, în fiecare lună se întâmplă ceva ce merită notat. Ne limităm să mai amintim că, în doar două luni, februarie – aprilie, a fost schimbat acoperişul Bisericii Onceşti, vechi de 100 de ani, s-au efectuat zugrăveli exterioare lăcaşului de cult, au fost construite grupuri sanitare moderne la Căminul Cultural Gemenea Brătuleşti şi s-a turnat primul strat de asfalt pe străzile Bazinul de Apă, Păpuşeşti (sat Voineşti), Valea Teodoreştilor, Ţânculeşti şi Valea Mare (sat Gemenea Brătuleşti). Proiectul, implementat cu fonduri guvernamentale, a inclus, de asemenea, şanţuri betonate, 32 de podeţe transversale, un zid de sprijin în lungime de 30 de kilometri şi, evident, al doilea strat de asfalt. În completare, Primăria Voineşti amenajează, cu fonduri din bugetul local, 250 de podeţe de acces în gospodării. În vară, au fost amenajate, tot cu resurse finan ciare proprii, două baze sportive ca la carte, în satele Voineşti şi Izvoare. Acestea sunt puse la dispoziţia copiilor şi tinerilor din comună în regim de gratuitate. se poate practica aici hadbal, fotbal şi tenis de câmp, inclusiv în nocturnă.

baza sportiva voinesti 2

Adaugă un Comentariu

*