Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Biserica Mănăstirii Viforâta va fi restaurată cu fonduri europene

DÂMBOVIŢA: Biserica Mănăstirii Viforâta va fi restaurată cu fonduri europene 

finantare manastirea viforata 1

Primăria Aninoasa a obţinut o finanţare nerambursabilă în sumă de 7.837.211,51 lei (6.582.396,49 lei – FEDR şi 1.006.719,46 lei – bugetul de stat) pentru restaurarea şi consolidarea bisericii Mănăstirii Viforâta. Contractul cu ADR Sud Muntenia a fost semnat astăzi, 23 octombrie 2017. la eveniment au participat: Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviştei, preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea, subprefectul Florina Mureşan, Adrian Ţuţuianu – senator, Oana Vlăducă, Carmen Holban şi Corneliu Ştefan – deputați, Doina Petrescu – arhitect, primari ai localităţilor vecine şi numeroşi localnici.

Proiectul are o durată de implementare de 31 de luni, începând cu momentul semnării contractului de finanţare, şi vizează restaurarea, consolidarea, protejarea şi conservarea Bisericii Sfântul Gheorghe – monument istoric cu o suprafaţă de 259 mp.

„Mai avem de semnat câteva contracte – din câte ştiu eu Biserica de la Vârtop, Biserica de la Pitaru şi, nu în ultimul rând, Curtea Domnească, care are în proiect şi restaurarea Bisericii Sfânta Vineri. (…) Semnarea contractului este un moment important; este foarte important să implementăm în bune condiţii aceste proiecte şi să nu avem corecţii de la Uniunea Europeană. Sigur, am văzut în spaţiul public că există o preocupare pentru ceea ce înseamnă lucrările de patrimoniu şi aici spun că suntem oarecum privilegiaţi deoarece beneficiem de expertiza unui om care cunoaşte foarte bine valorile de patrimoniu din zona noastră, doamna arhitect Doina Petrescu. Am implementat împreună cu dumneaei mai multe proiecte şi ştiu că este un om care cu migală şi cu profesionalism se apleacă asupra fiecărui detaliu absolut necesar ca proiectul să iasă. Eu sper ca echipa de implementare să ducă la bun sfârşit acest proiect important pentru comunitatea locală, important pentru judeţul Dâmboviţa”, a spus Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*