Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Biserica Ortodoxă şi enoriaşii sunt alături de semenii aflaţi în suferinţă

DÂMBOVIŢA: Biserica Ortodoxă şi enoriaşii sunt alături de semenii aflaţi în suferinţă 

ajutor-biserica-spital-targoviste

Creştinii ortodocşi din judeţul Dâmboviţa îşi arată din ce în ce mai des solidaritatea cu semenii aflaţi în suferinţă. La iniţiativa mitropolitului Nifon, aceştia se implică, cu ajutorul preoţilor din comunitate, în diferite acţiuni umanitare. Oamenii speră ca gestul lor să inspire şi pe alți generoși donatori să se alăture acestei cauze nobile de ajutorare a aproapelui.

Duminică, 30 octombrie, parohiile Bădulești și Crângurile de Jos, prin intermediul preoților Gheorghe Preda Vasile Silviu și Mănăilă Mihai, au cumpărat tablă în valoare de 2.000 lei pentru reparația acoperișului deteriorat al casei al unui fiu al Parohiei Badulesti care este bolnav de cancer.

ajutor-biserica-crangurile

Vineri, 28 octombrie, Protoieria Târgoviște Sud a dăruit îmbrăcăminte și alimente, în valoare de aproximativ 1.700 lei, la două familii defavorizate din municipiul Târgoviște. De asemenea, parohiile Râu Alb, Râncăciov, Teiș și Tătărani, din Protoieria Târgoviște Nord, au donat Spitalului Municipal Târgoviște, Secția Psihiatrie Pediatrică, pijamalele, papuci, șosete şi îmbrăcăminte necesară celor îngrijiți aici, în valoare de circa 600 lei.

Joi, 27 octombrie, Protoieria Găești, a organizat o colectă în parohiile din Găești, pentru un copil de trei ani din acest oraș, care suferă de leucemie, valoarea totală a sumei donate familiei, împreună cu contribuția Arhiepiscopiei Târgoviștei, fiind de 2.500 lei.

ajutor-biserica-gaesti

Adaugă un Comentariu

*