Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Bisericile din Răscăieţi sunt izolate de ape înainte de Noaptea Învierii

DÂMBOVIŢA: Bisericile din Răscăieţi sunt izolate de ape înainte de Noaptea Învierii 

Foto: Adevărul

Sărbătorile nu sunt tocmai fericite pentru câteva sute de dâmboviţeni loviţi de stihiile naturii tocmai când se pregăteau, cum cere tradiţia, de Sfintele Paşte.

Peste 200 de oameni din Răscăieţi aşteaptă să fie sprijiniţi de autorităţi. Până atunci se roagă la Dumnezeu să oprească ploile fiindcă apele le-au inundat gospodăriile punându-le în pericol agoniseala de-o viaţă.

Primarul comunei Răscăieţi, Iulian Buibăr, ne-a spus că peste localitatea din sudul judeţului parcă s-a declanşat potopul. Plouă necontenit de câteva zile.Cerul este tot timpul negru, înăbuşit de nori grei ameninţători. Pâraiele care străbat comuna au devenit ca nişte balauri.Au ieşit din matcă, înghiţind tot ce le-a ieşit în cale.

„Peste 80 de gospodării sunt izolate în momentul de faţă. Avem bătrâni bolnavi care nu pot ieşi din case. Fântânile sunt colmatate, pline de apă. Păţim ca acum două luni, poate mai rău”, ne-a mărturisit, vădit alertat, primarul Iulian Buibăr.

Şi ca să fie urgia completă, bisericile din comună, două la număr, sunt şi ele izolate de restul lumii. Parcă cel rău doreşte să îi ţină pe credincioşi, la noapte, de Sfânta Înviere, departe de lăcaşurile de închinăciune.

„Aşa ceva nu am mai trăit. Parcă e un blestem, un semn pe care ni-l dă Dumnezeu. Nu mai suntem pe placul Său. Ne loveşte taman acum, de Paşte”, ne-a spus plângând o bătrânică.

Nici culturile agricole din jurul comunei Răscăieţi nu se prezintă mai bine. Peste 500 de hectare au fost inundate, iar dacă ploile nu contenesc, şi mai mult pământ va fi acoperit de ape.

Autorităţile judeţene s-au deplasat la faţa locului. Crucea Roşie a împărţit oamenilor apă potabilă – peste 1.000 de sticle. Situaţia deocamdată se află sub control.

ULTIMA ORĂ

La Răscăieţi încă plouă torenţial. Autorităţile locale supraveghează atent fenomenul. „Sperăm ca până la noape să înceteze ploile iar pâraiele să scadă, să poată ajunge oamenii la biserici, la Slujba de Înviere. Deocamdată căile de acces spre lăcaşurile de închinăciune sunt blocate de ape”, ne-a declarat primarul Iulian Buibăr.

Foto: Adevărul

Foto: Adevărul

Adaugă un Comentariu

*