Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Blocaj la vot şi în Consiliul Local Târgovişte! E semn că vin alegerile?

DÂMBOVIŢA: Blocaj la vot şi în Consiliul Local Târgovişte! E semn că vin alegerile? 

clm-targoviste

Astăzi, în şedinţa Consiliului Local Târgovişte, liberalii au cam amestecat concretul cu absurdul. Înţelgem dorinţa aleşilor PNL de a fi atenţi la cheltuirea banului public, la modul de prezentare a proiectelor de hotărâre, la proceduri, interese, dar, de la toate aceste deziderate ale normalităţii, s-a ajuns la ridicol.

Consilierii PNL au respins un proiect de hotărâre prin care urma să se concesioneze un teren în suprafaţă de 1.992 mp, situat pe strada Laminorului (Centură), pentru amenajarea unui spaţiu verde cu rol ambiental şi de protecţie pentru un ansamblu de producţie industrial pentru care a obţinut deja acordul Consiliului Local, plus certificatul de urbanism.

Liberalii s-au opus, motivând că nu au date suficiente informaţii, că de ce nu s-a prezentat omul de afaceri în Consiliul Local pentru a prezenta ceea ce doreşte să înfăptuiască şi bla, bla, bla…

„Nu spunem că nu vrem să votăm concesionarea, dar mi se părea normal ca investitorul să vină să ne explice. Sunt de acord să-i dăm terenul şi gratuit, dar vrem să ştim concret ce plan de afaceri are. Vreau să tratăm totul cu seriozitate şi să evităm orice alte discuţii”, a precizat Neli Ion – consilieră PNL.

Primarul Cristi an Daniel Stan a încercat să le explice că nu are ce să mai caute solicitantul în şedinţă, să piardă timp, întrucât şi-a expus intenţia şi motivaţia în documentele adresate Consiliului Local.

„Să înţeleg că, dacă un investitor vine, trebuie să-l chemăm, să-i dăm şi două peste ochi, să-l certăm… Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. În solicitarea investitorului sunt trecute toate elementele pentru ca dumneavoastră, consilierii locali, să vă puteţi exprima în cunoştinţă de cauză. În modul acesta, alungăm pe oricine vrea să vină să investească la Târgovişte. Terenul acesta, pentru care cheltuim acum, s-ar transforma într-un spaţiu care ne-ar aduce venituri. Nu văd ce altceva am putea face acolo.

Eu voiam să propun Consiliului Local, în scurt timp, o schemă de ajutor de minimis pentru cei care vor investi la Târgovişte. ori, dacă nu reuşim să le punem la dispoziţie nici măcar un teren, nu ştiu cum am putea să le acordăm facilităţi fiscale”, a spus Cristian Daniel Stan.

Proiectul privind concesionarea celor 1.992 mp de pe strada Laminorului a fost respins astăzi pentru a doua oară, cu 13 voturi – pentru şi 7 – împotrivă. La final, bravii liberali au spus că ei nu au totuşi nimic cu mediul de afaceri, cu creearea de noi locuri de muncă, cu dezvoltarea…

„Nu ştiu de ce domnul primar a încercat să ducă discuţia în alt sens. Noi nu vrem decât mai multă transparenţă”, a concluzionat Neli Ion.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Blocaj la vot şi în Consiliul Local Târgovişte! E semn că vin alegerile?

  1. Enache Lucian

    Pe vremea cand eram in consiliul, intr-un raport al arhitectului sef s-a strecurat informatia ca un cetatean cu o hotarare judecatoreasca definitiva din 1994 nu poate fi pus in posesie pentru ca primaria nu mai are „disponibilitati imobiliare”.De unde au aparut cei 1992 mp?

     

Adaugă un Comentariu

*