Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Bogdan Simion a fost ales ilegal viceprimar la Vulcana Pandele. De două ori, spune Prefectura!

DÂMBOVIŢA: Bogdan Simion a fost ales ilegal viceprimar la Vulcana Pandele. De două ori, spune Prefectura! 

Foto: Facebook

Scandalul politic din Consiliul Local Vulcana Pandele este departe de a fi încheiat! Prefectura Dâmboviţa a atacat la instanţa de contencios administrativ hotărârile prin care Bogdan Simion a fost ales viceprimar al comunei, cu atribuţii de primar interimar, considerându-le ilegale. Prin urmare, hotărârile respective sunt suspendate de drept până la soluţionarea cauzei.

„În ședința extraordinară din data de 07.07.2014 s-a adoptat o hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local pentru dl. Scârtoaje Nicolae. Hotărărea adoptată este ilegală în raport cu prevederile imperative ale art. 12 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali care stipulează că: «în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia consiliul local, adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză». (…)

CITEŞTE ŞI: „S-a trezit şi PDL! Iulian Vladu îşi apără viceprimarul interimar de la Vulcana Pandele”

În aceeași ședință, s-au adoptat hotărârile prin care dl. Boștinaru Mihai Marius a fost eliberat din funcția de viceprimar, iar dl. Simion Mircea Bogdan a fost ales viceprimar al comunei, hotărâri adoptate fără cvorumul prevăzut de lege, respectiv, majoritatea consilierilor în funcție.

Ulterior, în data de 10.07.2014, Consiliul Local Vulcana Pandele întrunit într-o ședință de îndată, cu încălcarea prevederilor art. 39 alin 4 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, care permite convocarea unei ședințe de consiliu numai în caz de forță majoră și de maximă urgență, a hotărât din nou alegerea d-lui Simion Micea Bogdan în funcția de viceprimar, fără cvorumul prevăzut de lege”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

CITEŞTE ŞI: „Şedinţă de consiliu local cu poliţia în sală, la Vulcana Pandele”

Totodată, în vederea exercitării controlului de legalitate, prefectul Victor Sanda i-a solicitat funcționarului public care exercită atribuțiile de secretar la Vulcana Pandele să comunice actele administrative emise și adoptate până în prezent în termenul prevăzut de lege, respectiv, de îndată, dar nu mai târziu de 10 zile lucrătoare de la data adoptării, în cazul hotărârilor, iar cele emise, în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea lor.

Adaugă un Comentariu

*