Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Boicot la Consiliul Judeţean! Aleşii PDL şi PNL n-au participat la şedinţă!

DÂMBOVIŢA: Boicot la Consiliul Judeţean! Aleşii PDL şi PNL n-au participat la şedinţă! 

Consiliul judetean dambovita 1

S-a încheiat vacanţa şi, evident, au reapărut surprizele în politica dâmboviţeană. Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de astăzi, 1 septembrie, nu s-a putut ţine findcă aleşii PDL şi PNL, uniţi acum în Alianţa Creştin-Liberală, nu s-au prezentat la lucrări, explicând, printr-un comunicat de presă remis o oră mai târziu, că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa împarte fondurile discreţionar.

„Adrian Țuțuianu a copiat modelul șefului său politic, baronul Liviu Dragnea, împărțind banii contribuabilului în funcție de interese de partid, și nu în conformitate cu prioritățile de dezvoltare ale județului, măcinat de șomaj și lipsă de investiții. Având în vedere faptul că grupurile politice reprezentate în Consiliul Județean Dâmbovița nu au fost consultate, consilierii ACL nu au girat, nici măcar prin prezență, ședința CJD, transformată într-un instrument al încălcării democrației”, se arată în comunicatul ACL.

VEZI AICI ORDINEA DE ZI A ŞEDINŢEI CJD

Au lipsit motivat de la şedinţă, fiind plecaţi din ţară, vicepreşedintele CJD Gabriel Grozavu şi consilierul Vasile Moise (Deju). Pe cei doi mizează Adrian Ţuţuianu în refacerea majorităţii. Deju s-ar putea să fie o variantă sigură, dar Grozavu este prins între ciocan şi nicovală. Dacă votează cu PSD-PPDD există riscul să fie demis din PNL. Dacă urmează linia Alianţei Creştin-Liberale coordonată la Dâmboviţa de Iulian Vladu şi Ludovic Orban are şanse să râmână fără funcţia de vicepreşedinte fiindcă Adrian Ţuţuianu nu va tolera trădarea, mai ales că l-a susţinut destul pe Grozavu al cărui cap era cerut în permanenţă de Mihai Volintiru.

Ţuţuianu, dispus să meargă la anticipate

Supărat fiindcă o serie de proiecte aflate pe ordinea de zi, de importanţă vitală pentru judeţ, nu au putut fi votate, Adrian Ţuţuianu, după ce a înfierat cu mânie oarecum vizibilă gestul opoziţiei, a spus că poate ajunge până la dizolvarea Consiliului Judeţean, în cazul în care protestul PDL-PNL continuă.

Consiliul judetean dambovita 2

„Nu accept şantajul! Mergem la dizolvarea Consiliului Judeţean, dacă nu găsim o soluţie să formăm o majoritate. Am toată disponibilitatea pentru dialog, şi cu PDL, şi cu PNL. Nu există primărie din judeţ, indiferent de culoarea politică a primarului, care să nu fii primit bani, fie pe OG 28, fie prin contracte de asociere.

Nu pot să stau paşnic, nu pot să le dau satisfacţie domnilor Iulian Vladu şi Ludovic Orban, sprijinind oamenii PDL şi PNL, iar ei să-şi bată joc. Voi avea şi eu reacţia firească. Mă determină să mă mobilizez ca să-mi fac majoritate.

Aveam pe ordinea de zi o rectificare de buget punctuală. Plata banilor pe hotărârile judecătoreşti şi plata lucrărilor care au fost executate pe OG 28. Banii nu pot fi duşi în altă parte! Rectificarea pe sume defalcate şi alte alocări financiare se va face probabil în luna octombrie”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

A mai spus Adrian Ţuţuianu că, având în vedere modul cum înţeleg PNL şi PDL să facă opoziţie, ordonanţa de guvern care dă liber migraţiei politice pentru 45 de zile este bine venită.

VEZI AICI PROIECTUL DE RECTIFICARE A BUGETULUI CJD

La rândul său, Carmen Igescu – directorul economic al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a punctat că unitatea administrativ-teritorială riscă să piardă bani frumoşi, viraţi deja în conturi de către Guvern, dacă nu adoptă anumite hotărâri într-un termen bine definit. Este vorba despre două milioane de lei pentru lucrările executatte pe OG 28, plus fondurile alocate pentru învăţământul special.

 

Adaugă un Comentariu

*